Amsterdam 2

Conventus’ Julebord til Amsterdam 2017

Etter en travel og fuktig jul for de fleste av våre medlemmer var det, torsdag 5. Januar, endelig duket for det årlige julebordet for Conventus. Destinasjonen for årets tur var intet mindre enn Amsterdam. Etter en viss avsmak av Øst-Europa fra fjoråret, bestemte vi oss for en skikkelig europeisk storby, der vi visste det florerte av tulipaner og tresko. Noe som passet oss ambisiøse og kulturelle gutter helt ypperlig.

Turen startet midt på dagen på Gardermoen, hvor den største gjengen reiste fra. Allerede da, lå det i luften at dette kom til å bli en meget vellykket tur! Simon hadde reiseplanene klare, med både restaurantvalg og kulturelle innslag. Storstipendet var på plass, gutta i hvitt var klare, og Amsterdam skulle inntas! Tidligere denne torsdagen var allerede sørlandsgjengen på plass i Amsterdam, disse kunne melde om at solen skinte, ølet smakte og at Emil faktisk hadde gjort en god jobb med hotellvalget. Noe som lovet meget godt for turen.

Innlosjering gikk plettfritt på Mövenpick Hotel. Hotellet var nytt og fint, og hadde alle fasiliteter vi kunne håpet på.

Dagen ble brukt på sightseeing og utforsking av byen, det er jo tross alt mye spennende rundt omkring i Amsterdams gater. Senere på kvelden var det duket for den første fellesmiddagen. Den fant sted på den indiske restauranten Motimahal, som bød på god mat, langbord og høylytt stemning. Senere på kvelden, etter en liten tur tilbake på hotellet, var mer enn god nok stemning for å sjekke ut nattlivet i Amsterdam.

Det viste seg fort at uten bordreservasjon eller uten en gjeng av det motsatte kjønn, var det så å si umulig å komme inn på noen utesteder for en guttegjeng på seksten stykk. Etter mye vandring, og desperate forsøk på å finne et passende sted, havnet vi på Club Nasty. Dette stedet sto i stor grad opp til forventingene etter hva navnet tilsier, men heldigvis var bartenderen av det meget sjarmerende, og velformede slaget. Jason var helt euforisk over denne kvinnen, og dette la han heller ikke skjul på, han ble sittende der store deler av kvelden, med blikket festet på den velformede kvinnens bryster. Kvelden ebbet ut, og som antatt var det ikke lett å holde sammen. Utover natten skapte brødrene sine egne eventyr, noen prøvde å doble storstipendet på Casino, andre hadde et intenst ønske om eksotisk dans.

Fredag 6. januar var dagen for selve julebordet. For dagen hadde Simon og Erik planlagt en båttur rundt i Amsterdam sine over hundre kanaler. En sliten gjeng kom seg omsider til havnen, der vi fikk utdelt to båter, og frie tøyler til å utforske de mange kanalene på egenhånd. Kaptein Emil, og kaptein Mikkel hadde tilsynelatende full kontroll over skutene, og det ble holdt en høy fart gjennom de trange og krappe smugene. Det ble en litt kortere tur enn planlagt, grunnet kulde og mye klaging fra Lars Ole. Men ellers et topp valg for kulturelt innslag, da vi fikk sett mye av byen på kort tid.

Senere på kvelden var selve rosinen i pølsen, nemlig julebordet. Samtlige skled inn i finstasen, kjemmet håret, og tok ut noen ekstra eurolapper. Det skulle nemlig ikke spares på noe denne kvelden. Middagen ble konsumert ved restauranten CAU, som var kjent for å servere en nydelig biff. Etter noen flasker vin, noen saftige biffer, mye latter, og noen eurolapper senere, bar turen tilbake til hotellet hvor vi virkelig satt inn støtet for å møte kveldens festligheter. Taler ble holdt og alkoholen florerte. Festen gikk dernest videre til utestedet Jimmy Woo. Frikk hadde jobbet på spreng for at reisefølget skulle få en litt bedre utelivsopplevelse enn kvelden før. Bord og flasker med vårt navn på sto å gliste mot oss da vi ankom stedet, og kvelden kan man trygt si ble vellykket.

Vi hadde kulturelle planer for lørdagen også, planen var å dra til den verdensberømte Anne Frank museet. Dette gikk ikke helt veien, nokså forståelig etter kveldens festligheter. Dermed ble det en rolig formiddag på hotellet, og en nødvendig tur til hotellets spaavdeling. Selv om det var siste kveld, så la ikke det noen demper på guttene. De hvite blazerne var klare for å smake på livet enda en natt. Bord var bestilt på en nydelig italiensk restaurant litt utenfor byen. Vi dro rett fra restauranten til utestedet Escape. Vi ble møtt av en snerten jente, som geleidet oss til bordene som var bestilt på forhånd. Som en oppsummering fra kvelden kan det nevnes dansing, flørting, Monique, Alexandra, Rødgata og gutta stemning.

På søndag vendte alle brødrene snuten hjemover. Noen dro tidlig på morgen, andre dro sent på kvelden. Uansett så kan jeg med rimelig god sikkerhet hevde at turen har skapt gode historier, uforglemmelige minner og sterkere bånd mellom brødrene.

Takk for turen! Gleder meg allerede til neste år!

 

Mikkel A. Bratteland – Infoansvarlig