Amsterdam

Conventus Julebord Amsterdam 2013

Det er alle studenter kjent at etter den lange tunge eksamenstiden på høstsemesteret etterfølger en velfortjent juleferie. For oss i Conventus er julen bare et vorspiel til et av årets større arrangementer. Det hadde vært et par år siden gutta i hvitt pakket passene i fellesskap og vendte emblemet på brystet mot øst – nemlig Riga. På høsten 2012 hadde noen av heltene som var i Riga for lengst tatt steget inn i en annen hverdag og for oss andre fremsto Riga som et fjernt eventyr om den hvite storhetstiden. Det var kun en ting å gjøre – Julebord 2013 fikk sin plass på agendaen.

Ettermiddagen 3. januar stod brødrene klare på gardermoen – klare for dyst. Juba, som stod i teten for planleggingen samlet troppene i baren O’Learys. Programmet var klart, gutta var klare og Amsterdam skulle erobres!

Litt utpå kvelden ved ankomst til hotellet Tulip Inn fikk vi en varm velkomst av Thore og Jarle som hadde landet tidligere samme dag. Til vår store overraskelse og begeistring fant vi raskt ut at hotellet var lokalisert midt i red light district. Det tok oss ikke lang tid før alle var samlet i første og beste bar. Fredagskvelden gikk med til og utforske byens uteliv og severdigheter etter beste evne. Ikke overraskende ble alkoholfaktoren så høy at natt til fredag ble til fredags morgen for mange av brødrene.

Formiddagstimene på fredagen var en tid for restitusjon og valgfri aktivitet. For de fleste var dette ensbetydende med null aktivitet, mens for noen gikk tiden til tre s’ene – nemlig sigg, sykkel og seightseing. Når alle brødrene var stått opp og igjen klare for en ny dag. Når en gjeng veldresserte, fremtidsrettede og ambisiøse menn er ute på reise er det klart at tiden må brukes på kultur. Fredagen var dermed satt av til en tur på teater. Med en kjølig leskedrikk og gode seter på teaterets balkong ble vi vitne til fremragende skuespill av ypperste kvalitet. Videre tok vi turen til et av Amsterdam’s alt for mange Argentinske biffhus.

Selv om kvelden før var en av de mer fuktige satte ikke dette noen bremser på fredagens energi. Da vi troppet inn på Club Nasty fikk vi oss et par positive overraskelser. Bartenderen var av den lekre sorten. Med sitt blonde hår, ertende smil, sjarm og pupper som veltet ut over halve bardisken var det klart at de øltørste herrene aldri rakk å legge lommeboken tilbake i lommen før neste øl skulle kjøpes.

På lørdagen fikk vi enda ett innslag av kultur. Alkohol konsum er for de fleste kulturer et gammelt og innarbeidet fenomen. I Amsterdam finner man Heinekenmuséet. Her ble vi forklart betydningen av skum i ølet samt å smake øl i tidlig stadiet av bryggeprosessen. Etter flere timer i ølsus og dus var det klart for mat. Når man er veldig sulten og har behov for en sikker og god matrett, hva er vel ikke bedre enn Hard Rock Café?

Søndag er den store hviledagen! Det har vi i hvertfall blitt fortalt. For Conventus gjelder ikke alltid bibelens retningslinjer. Er man i Sin City så er det ikke rom for hvile. Etter en bedre middag tok noen av guttene turen videre til et utested av den eksotiske typen. Til å være en by med visse frie narkotiske tøyler var det overraskende lite stereotypiske mennesker i gatene. Men på dette utestedet var det tvert i mot heller litt overrepresentert av rastafletter og reinbueluer. Likevel kan det nevnes at selv i Amsterdam virker søndagen å være en dag for de gudfryktige. Det ble en tidlig kveld for de fleste.

Mandag var hjemreisedagen. Da flyet ikke skulle gå før på kvelden benyttet guttene dagen til kylling på KFC, Hobbiten på kino, shopping og sushi. Det var en slagen gjeng som ankom på Gardermoen klokken 23:00. Med mange gode historier i minne og enda tettere bånd seg i mellom ble julebordet 2013 avsluttet. Hva blir det neste?

Heine Sunde Nordnes – Infoansvarlig

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s