Budapest

Conventus’ julebord til Budapest 2019-01-21

 

Etter en rekordlang juleferie samlet brorskapet seg  torsdag 10. Januar, og det var endelig duket for Conventus´ tradisjonsrike julebord. Etter fjorårets suksessjulebord falt nok en gang valget på en Østeuropeisk destinasjon. Og med det var valget enkelt, og årets destinasjonen ble Budapest. Noe som skulle vise seg å være et ypperlig reisemål for brorskapet.

Allerede klokka 07:45 ankom førstemann Gardermoen. I kjent Conventusstil var bekledningen elegant og det tok ikke lang tid før første inntak av edle musserende dråper fuktet brorskapets ganer. OSL-loungen ved Gardermoen fylte seg deretter opp med ambisiøse og eventyrlystne menn ikledd den ikoniske hvite blazeren, og med bobler i blodet og reiseansvarlige, Kokken Lem og Eric Carlsen i spissen var gutta i hvitt nok en gang klare for det store utland.

Med en stigende promille ble flyturen betraktet som en kjapp tur, og det tok ikke lange tiden fra ankomst til innlosjering på  Karat Boutique Hotel. Etter noen timer uten alkohol og fast føde var det på tide med lunsj. Lars Pedersen, som det forrige semesteret utfoldet sitt kultiverte sinn i Peru, tok her kjapt ansvar og huket tak i servitrisen, ”11 pils takk”. Noe som skulle vise seg å bli et fast ritual denne weekenden. Det var generelt god stemning og hyppig flaskeføring. Vår store leder Driveklepp, tok så i kjent stil ordet og ønsket brorskapet velkommen.

Etter lunsj var det duket for noen timer hvile på hotellet før man igjen skulle samles til middag.

Etter nøye vurderinger av reiseansvarlige falt valget på Burger Bar. Her tok det heller ikke lang tid før Pedersen nok en gang tok styringen. ”11 pils takk”. Og nok en gang forsynte Driveklepp seg med ordet, og det var her flere begynte å ane en gjentakende trend. Stemningen var i kjent Conventusstil god, og da vår egen sang ble spilt av på restauranten var det ingen tvil lenger; Conventus Croquet hadde inntatt Budapest.

Turen gikk så videre til Ötkert Night Club, og som antatt var det ikke enkelt å holde sammen. Resten av kvelden kan oppsumeres med KSI strikking og 6000kr svindel.

Fredag 11. januar møtte guttene til frokost midt i den velkjente gågata, Vaci Utca. Også her tok Pedersen styringen på øl-bestillingen. Etter frokost var det duket for kulturelt innslag, og sightseeing sto på agendaen. Både pariserhjul, den romersk-katolske  Matthias kirken og gamlebyen ble betraktet til stor entusiasme blant de aller fleste, med unntak av Isak som selv mente han betalte dyre dommer for gårsdagens festligheter. Etter flere timer med kulturelt innslag avsluttet halvparten dagen med Thai-massasje mens resten  vendte snutene hjemover og gjorde seg klare for nok en minnerik kveld.

Nok en gang spaserte elleve glade gutter inn på en restaurant av ypperste kvalitet. På dagens meny var det en raklet-liknende hovedrett, der Lasse gikk  for svin. Gjennom sin talsmann Johnsen takket han nonchalant nei takk til tips og forklaring om hvordan retten burde tilberedes. Der av, Kokken Lem. Festen gikk dernest videre til utestedet Instant, men grunnet litt for hyppig flaskeføring gjennom hele dagen kom ikke alle inn, og det medførte splittelser. Og også denne kvelden ble et av våre medlemmer utsatt for bedrageri.

Lørdag var det duket for selve krona på verket, nemlig julebordet. Flere benyttet seg av den lokale utgaven av hva en kan kalle Thai-massasje før samtlige fant frem finstasen og gredde sleiken. Årets julebord ble holdt på Aszu, visstnok byens fineste og ikke minst dyreste restaurant. Her ble det holdt gode taler og stemningen var i trå med livemusikken på restauranten. For lite slår en god middag med godt selskap og Borchelli i bakgrunnen. Dype samtaler om verdensøkonomien, øl og velformede damer ble her utført. Eneste som ikke hang med i samtalen var vår kjære Johnsen som allerede var i en dyp samtale med en Islandsk skjønnhet han tidligere den dagen hadde kommet i kontakt med.

Etter nok et vellykket julebord gikk turen videre til Karaokebar for så tilbake til utestedet, Instant. Mens resten av CC hadde en euforisk aften på Instant sørget Johnsen for å sette prikken over i-en på en fantastisk tur.

På søndag var det en enda mer sammensveiset gjeng som vendte hjemover med et felles inntrykk om at dette var en helg det kommer til å bli snakket om og sett tilbake på i lang tid. Uforglemmelige historier, internhumor og sterke bånd knytter nå Conventus Croquets brorskap enda sterkere sammen.

Mats Brekke Østhagen – Infoansvarlig.