Krakow

Conventus julebord til Krakow 2014

Etter å ha tilbrakt en vel fortjent juleferie i sine respektive møblerte hjem var Conventus Croquet klar for det tradisjonsrike Julebordet. I år stod Europas Las Vegas på menyen, nemlig Krakow.

Tidlig torsdag 2.Januar inntok 14 hvite blazere Oslo lufthavn. Gjensynsgleden var stor og forventningsfulle tømte vi øl-glassene og boardet norwegians rute DY 466 til Krakow, Polen. 3 timer senere stod vi alle og tok inn over oss Krakows vakre og romansk-arkitektoniske mesterverk.

Med forhåndstrukkete plasseringer ble vi sluset inn i våre respektive leiligheter av reiselederen over alle reiseledere; Jubis89. Det var tid for utpakking og avslapning før første fellesmiddag ble fortært på en av Krakows mange restauranter midt i bykjernen. Polen er viden kjent for sitt engasjement og bidrag til verdens moteindustri og mange kunne ikke vente med å slippe seg løs og endelig få bruke den gyldne chip igjen. Etter at flere kupp ble gjort i Krakows uendelige shoppingstrøk var alle klare for å se hva byen og menneskene der hadde å by på. Etter å ha besøkt opptil flere vannhull på vegen fant vi et utested der alle følte seg hjemme og hvilket senere skulle vise seg å bli et av flere stamsteder på turen. Ikke bare var dette et utested av høy standard og upåklagelig klientell, her kunne man også forføre de tilstedeværende polske prinsesser med sin sangstemme, noe som ble gjort til gangs av diverse medlemmer. Det var ikke bare de polske prinsessene som lot seg forføre, noen norske piker på tur ble også sjarmert i senk og ble blant de privilegerte som fikk oppleve nachspiel i den sagnomsuste 10-mannsleiligheten.

Morgenen etter våknet flere med vage minner og såre stemmebånd og det var tid for å sladre om gårsdagen. Etter å ha gjenvunnet hukommelse og sett litt mer av Krakows arkitektoniske underverk, var det igjen klart for å gjøre seg klar for en tur på klubben. Denne dagen ble vi presentert for flere av Krakows harde nattklubber. På både CoCo og Cien samt Frantic fløt det over med cava, champagne og hoes.

For noen var lørdag morgen hardere enn for andre, uansett så var det ikke mye annet gjøre enn å manne seg opp, få ut alle damene, hive på seg finstasen og gjøre seg klar for den største begivenheten på turen, selve «julabordet». Krakows beste steakhouse var booket og mens det over bordene veltet inn den fineste argentinsk biff og vin, holdt både representanter for nykommerne og alumni velholdte og spenstige taler som ble satt ettertrykkelig pris på. Ettersom stemningen steg, steg også ønske om å bruke enda litt flere slotysz på velrennomerte CoCo. Her var noen så heldige at de fikk frastjålet slips, hilst på den polske mafiaen og generelt sjekket ut kulturelle aktiviteter på nattestid i polen.

Søndag var det duket for den første av hele to offisielle kulturdager. Avrusning denne dagen ble gjort 200 meter under bakken i de berømte saltgruvene 20 min utenfor Krakows bykjerne. I 3 timer ble salt både sett, rørt og smakt på. Etter å tråkket i trange gruveganger som faktisk ble laget så langt tilbake som på 1300-tallet, var det, etter en særdeles traumatisk heistur opp igjen, ufattelig deilig å komme opp til overflaten igjen. Igjen samlet vi gjengen og spiste en bedre middag før det igjen var tid for å besøke et av Krakows eminente vannhull, dog endte kvelden tidligere for en del da det var viktig å være opplagt til en ny og enda lenger kulturdag morgenen etter.

Mandag morgen dro vi til Auschwitz. Med en svært dyktig og opplysende guide fikk vi et meget sterkt innblikk i et av verdenshistoriens sørgeligste kapitler. Vel tilbake i Krakow med mange sterke opplevelser i bagasjen, var det klart for siste kveld på turen. Lite visste vi at Krakows beste restaurant lå vegg i vegg med hotellet og etter en saftig middag der ble vi sittende utover de lange timer med byens beste drinker.

Ved revelje tirsdag var det mange bedrøvelige ansikter å se. Etter fem harde dager med en haug av nye opplevelser og minner var brorskapet på veg tilbake til hverdagen. Klubber av alle ulike slag ble rundet, tjenester ble tilbudt, severdigheter ble sett, Peanøtter ble spist, penger ble talt, damer ble forført, men viktigst av alt; brorskap ble styrket!

Takk for turen!

Eirik Økland

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s