Praha

Conventus julebord til Praha 2015

Fredag 2 Januar var endelig dagen kommet, etter en avslappende juleferie i våre respektive hjem var vi alle samlet for det årlige julebordet. Denne gang gikk turen til det som gjerne omtales som «Europas hjerte», Praha.

De fleste av oss møttes på Gardemoen tidlig fredag morgen ikledd den tradisjonsrike blazeren. Som vanlig startet turen med ett par bayers på O`Learys. Det ble dessverre noen frafall grunnet sykdom, allikevel var hele 20 brødre på plass i Praha fredag ettermiddag.

Innsjekk og innlosjering tok noe tid, delvis grunnet en fersk resepsjonist og et noe utdatert innsjekkingssystem. Dette la imidlertid ikke noe demper på stemningen, og et par timer senere var vi på vei til restauranten hvor vi for alvor kickstartet årets tur. Middagen ble fortært på Ambiente Brasilieiro, angivelig en av Prahas aller beste restauranter. Forventningene ble i høyeste grad innfridd, da vi ble servert ulikt kjøtt av fantastisk kvalitet. Atmosfæren og servicen var upåklagelig, og enkelte av oss moret seg veldig da de oppdaget at det var slush i lokalets urinal.

Første kvelden var nøye planlagt på forhånd og etter middagen var det klart for en kort taxitur til puben med det beskrivende navnet «The Pub». Med tre bord, tre tappetårn og en løpende resultattavle fikk vi virkelig sett konkurranseinstinktet innad i brorskapet. 100 liter senere var vi alle blitt 100 kroner fattigere og noen doturer rikere. Turen gikk så videre til Retro club hvor det kort oppsummert fløt over av billige drinker, god vin og villige svenske jenter av ymse kvalitet. Noen timer senere var vi igjen ute i Prahas gater, de fleste av oss fant imidlertid frem til ett stort bygg med casino i overetasjen og en klubb ved navn goldfingers i underetasjen. Dette bygget skulle vise seg å bli et samlingspunkt i de sene nattetimer videre på turen. En del av oss ble angivelig servert ett forrykende sceneshow denne natten, noe resten av reisefølget prøvde å gjenoppleve de påfølgende dagene uten å bli helt tilfredsstilt.

På lørdagen var det i utgangspunktet planlagt noen aktiviteter fra morgenen av, men av naturlige årsaker ble de fleste av oss liggende i sengen lenger enn hva det opprinnelige programmet tilsa. Denne dagen ble derfor benyttet til byvandring, shopping og kafébesøk hvor nypresset juice ble sett på som en absolutt nødvendighet. For å sitere vår mest kvalitetsbevisste bror «it needs to be fresh». Senere på dagen var det klart for selve julebordet. Det ble avholdt på La Casa Argentina, en flott argentinsk biffrestaurant. Her sparte vi ikke på noen ting, biffer av høyeste kvalitet og vin ble i tur og orden brakt til bordet. Vi dro deretter videre til Bombay Bar, hovedsakelig grunnet beliggenheten, som var like ved Roxy Club hvor vi skulle senere samme kveld. Bombay ble en umiddelbar suksess, og vi dro hit alle de resterende dagene. På Roxy fikk brorskapet virkelig smake på hvordan bilder fra Tinder ofte lyver.

Søndag var den store kulturdagen. Denne gangen var det borgen i Praha som måtte oppleves. Borgen er et befestet slott hvor keisere, konger og presidenter i tidenes løp har hatt sin residens. Vi møttes ved hovedinngangen på vestsiden og gikk de 570 meterne gjennom borgen. Etter mange nye visuelle inntrykk i bagasjen, vendte vi tilbake til hotellet. De fleste var enige om at dette var mer behagelig enn saltgruvene i Krakow. Deretter skulle vi finne en restaurant for en felles middag. Vi endte opp med en Mexicansk variant. Etter å ha spist oss mette på nachos, ulike tortilla varianter, samt tømt kjøleskapene for Corona dro vi videre til Bombay. Her holdt vi det gående til godt utpå natta, de som fortsatt ikke hadde fått nok, dro videre til goldfingers.

Mandag var hjemreisedagen til enkelte av oss. For de som var igjen var det ikke planlagt noen felles aktiviteter denne dagen. De som fortsatt hadde likviditeten i orden og energi til det, dro på shopping og byvandring, andre reparerte på Prahas beste spa. Vi samlet oss til et siste felles måltid på en flott restaurant midt i bykjernen. Tok deretter en drink på en cocktail bar, før turen igjen gikk videre til Bombay. Her satt vi litt etter ønske, avhengig av avreisetidspunkt neste dag.

Sporadisk hjemreise på tirsdagen. Det var en utslitt gjeng som takket hverandre for turen tidlig tirsdag morgen. Det hadde vært en fantastisk tur hvor samhold ble styrket og historier skapt.

Gleder meg til neste år.

Takk for turen!

Sindre Rettedal Ekeli – Infoansvarlig

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s