2009

Conventus Croquet 4-års jubileum & 8-kamp 18. april 2009
Igjen var alt lagt til rette for en kveld med konkurranser, god mat og god hygge

Conventus 8-kamp 18. april 2009

Etter en brak-suksess i fjor høst, ble det denne våren arrangert Conventus 8-kamp for andre gang. Komiteen gjennomførte en nøysommelig evaluering av sist arrangement, og hadde forandret på noen av øvelsene og poengsystemet for å gjøre 8-kampen mer rettferdig og mer spennende. Den andre 8-kampen av følgende øvelser;

1. 3000-meter
2. 100-meter
3. Croquet-turnering
4. Kast av croquetkule
5. Tippekupongen (lørdag full tid, maks 32 kr)
6. Blindtest av rødvin
7. Poker (No limit Texas-Hold ’em turnering)
8. Styrting av 0,33 l øl

Vi møttes, tradisjonen tro, på Gamle Stadion klokken 11.00 for å teste vår hurtighet, utholdenhet og viljestyrke. Først på programmet var 3000-meter, der det i år var en liten vri. Per-Arne Kvalvåg som ikke hadde mulighet til å stille til løp på lørdag pga jobb, fikk løpe i eget heat på fredagen for å ikke gå glipp av viktige poeng. Kvalvåg løp på repektable 12.57.00, og de som løp på lørdag måtte da slå denne tiden for å kapre førsteplassen i øvelsen. Etter et par ”føle-på”-runder i begynnelsen, dro Anders Lillelien og Joakim Bordal fra feltet, ledelsen holdt helt inn og Lillelien kom i mål på 12.24.00, Bordal på 12.36.00. Det var ingen andre i umiddelbar nærhet og Kvalvåg fikk derfor med seg 3.plass.

På 100-meter innfridde Bordal også, og gikk av med seieren, på tiden 13.41. Lars Henrik Haraldstad kom i mål til 13.60 og tok 2. plass, mens 3. plass gikk til Magne Dolva , 13.68.

Kraftprøvene var dermed over, og vi møttes igjen på alibiet til innvielse av Eirik Nilsen. Når denne høytidelige seremonien var det duket for croquet. Det ble spilt 4 innledende kamper, der vinneren fra hver bane gikk til finalen, det ble også spilt om de resterende poengene av de som kom på andre plass. Martin Tollefsen overrasket alle, inkludert seg selv, ved å vise gode takter på banen som holdt til en finaleplass. På finalebanen spilte Lars Haraldastad, Kjetil Wiger, Jon Sverre Monsen og Martin Tollefsen. Seieren gikk til Haraldstad, som nå har vunnet alle turneringene han har stilt til. På andre kom Jon Sverre Monsen og tredjeplass gikk til Kjetil Wiger.

Kasteøvelsen gikk denne gangen forbi uten skader på personer eller utstyr, men Jakub Checinskis krumspring forrige høst var med oss i tankene. Det var også andre som hadde lært av fjoråret, og denne gangen hadde vi bare et dødt kast (Bordal). Vår egen representant fra Spicheren (Nikolai Høibo) skuffet hele sørlandet ved å ikke vinne overlegent denne gangen, seieren gikk derimot til Jon Sverre Monsen med Lars T. Olsen og Lars H. Haraldstad på pallen.

Etter alt var målt opp trakk vi opp til Alibiet, der komiteen hadde gjort i stand bankett til ære for Conventus Croquets 4-årsdag som var 20. april. Og siden det var skyfri himmel, lett bris og sørlandet ble det naturlige valget; rekebord. Da alle hadde brukt lang tid på å skrelle et få-talls reker, var det blindtest av rødvin som var neste øvelse. Komiteen hadde kjøpt inn 3 rødvin, alle i forskjellige prisklasser, som utøverne skulle rangere fra billigst til dyrest. Den billigste vinen var Amigo, og alle som ikke klarte å skille ut denne som den billigste fikk minuspoeng. Det var bare to som klarte tre av tre, nemlig Eirik Nilsen og Lars Henrik Haraldstad. Og det er med tungt hodet at jeg må innrømme at 8 av 13 medlemmer ikke klarte å skille ut Amigo.

Hvis noen hadde trodd at de skulle gå hjem med penger i lommen uten å vinne 8-kampen, nemlig ved å vinne på tippekupongen, tok de grådig feil. Igjen var Eirik Nilsen i toppskiktet som eneste som klarte 9 rette. Tidsbruken på pokeren hadde denne gangen blitt kuttet en del ned, og komiteen vartet opp med skikkelig ”turbo”. Moro var det uansett, og når det var to igjen var det Espen Syveresen og Martin Tollefsen som hadde kjempet seg helt til topps. Syversen endte til slutt opp med alle chipsene, og kunne stolt innkassere både viktige poeng og en ekstra-pot som vinneren av pokerturneringen

Sist, men ikke minst var det duket for manndomsprøve numero uno, nemlig styrting av 0,33 l øl. Siden øl kommer i mange former og variasjoner, ble vi enige om at alle skulle styrte fra et plassglass fra kantina. Lars T. Olsen gjorde kort prosess og vant foran Joakim Bordal, med tiden 3.86.

Så kom tiden for å legge sammen poengene. Etter dobbeltsjekken var unnagjort var det ingen tvil, og Lars H. Haraldstad stod igjen fram som en allsidig utøver(53 poeng). Han gikk dermed av med pengepremien, og får sitt navn inngravert på den prestisjetunge 8-kamps pokalen. Joakim Bordal (35 poeng) gjorde også en jevnt over god innstats, og angrer nok sterkt på sin ekstra iver som gjorde at han tråkket over under kastet, allikevel ble han belønnet med en meget respektabel 2.plass sammenlagt. 3. plassen gikk til Nikolai Høibo (26 poeng) som hadde sanket poeng jevnt og sikkert under hele arrangementet, uten å komme helt til topps.

Til slutt vil jeg på vegne av 8-kamps komiteen takke alle deltakere for nok en uforglemmelig aften og meget god innstats fra alle! Så sees vi til ny dyst til høsten! (det er bare å begynne å trene)

Mvh.
CONVENTUS CROQUET
Anders Lillelien
Info. Sjef
976 40 031

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s