2010

8 Kamp høst 2010

Støvet har lagt seg etter en som alltid utagerende studiestart og folk har begynt å komme inn hverdagen, hva er da bedre enn å samle Selskapet til 8-kamp?!


Foto: privat

4. September 2010 ble den femte av Conventus Croquets 8-kamper arrangert.  Og hele 15 heltente gutter stilte på strartstreken. Etter innspill fra flere hold og et meget produktivt komitee-møte, ble øvelsene de følgende:

1. 3000m
2. 1000
3. Croquet
4. Kast
5. Tapas
6. Dart
7. Lodden Thinks
8. Styrting


Foto: privat

Vi begynte festivitene med 3000m på Stadion klokken 11.00. Og det virket som om medlemmene hadde vært ekstra snille siden forrige 8-kamp siden sørlandet vartet opp med upåklaglig vær i form av klar blå himmel og opptil optimale vindforhold. Etter den obligatoriske og generelt altfor dårlige oppvarmingen braket det løs og forhåndsfavoritten Morten Bergersen innfridde.  Han kom i mål på tiden 11.52, og fikk tett følge av Anders Lillelien på tiden 11.57. Lasse S. Hansen overrasket alle med en respektabel tid på 12.12 som holdt til 3. plass.

Siden alle var virkelig varme i muskulaturen på dette tidspunket, bar det i vei med 100m. Her innfridde også forhåndsfavoritten, selvutnevnt vel og merke, og Lars H. Haraldstad vant med tiden 12.55. Jakub Checinski og Joakim Bordal delte andreplassen med tiden 12,60. Mest overraskende ved denne øvelsen var at ingen pådro seg muskelstrekk, for hvis man skal bedømme fra ansiktstutrykkene som kom stormende bortover langsiden, var det ingen som ikke ga 110%.

Etter en fortjent hvilepause som ble brukt til dandering av både fintøyet og tapasretter, var det oppmøte 15.30 på Alibiet. Noen flinke sjeler bar bort croquet-utstyr og satte opp baner på Plenen, mens andre syntes de var vel så flinke med å kose seg med litt sprudlevann i solskinnet. Siden det var 15 deltakere ble det spilt 4 innledende kamper og A- og B-finale. Etter å ha ligget grådig dårlig an i A-finalen, viste Lars H. Haraldstad fine takter og vant foran Magne Dolva og Magnus Ytterland. Sistnevnte kom seg til finalen ved å bomme på motstanderens ball før den nest siste porten, men det gjorde ingen verdens ting, siden kula likeså greit fløy gjennom de to siste portene og la seg fint ved pinnen som enkelt lot seg treffe etter enda et slag.

Kastingen ble bedømt på lengde og utsendingen fra Spicheren klarte å trekke det lengste strået med et kast som fikk de andre til å lure på om han egentlig var på kastekurs istedenfor grunderkurs i USA i sommer. Petter R. Hernæs og Anders Lillelien fikk 2. og 3. plass respektivt.


Foto: privat

Så kom det som for mange ble kveldens høydepunkt, nemlig Tapas. Alle deltakerne hadde virkelig ikke lagt noe i mellom og måltidet ble helt fortreffelig. Alle vuderte hver og en rett på en skala fra 1 til 10 og høyeste gjennomsnitt vant. Det tok litt tid å bespise gjennom alle rettene, men det var bare blide sjeler rundt bordet på grunn av den høye kvaliteten og kreativiteten. Paal Kulien vant med et gjennomsnitt på 4,93 med sin kyllingfileet og fritatas. Per-Arne Kvalvåg forbauset til og med seg selv med en fin 2.plass med sin sjampinjong fylt med chorizo. Jakub Checinksi noterte den andre pallplasseringen for kvelden med tortillalefser fylt med røkt laks og smøreost og rødløk, som var verdig en 3.plass.

Etter at maten hadde synket til et respektabelt nivå, var det enda en ny øvelse som stod for tur; Dart. Øvelsen foregikk i et Heads-Up-format der hver deltaker fikk kaste 5 piler og høyest samlet poengsum gikk videre til neste runde. Etter mangt et kast var det Lars H. Haraldstad og Per-Arne Kvalvåg som skulle kjempe om topplasseringen og Haakon Brudeseth og Anders Lillelien skulle gjøre opp om 3.plassen. Lars gjorde oppgaven veldig vanskelig for Per-Arne da han noterte 132 poeng, Per-Arne taklet ikke presset og klarte ikke å toppe prestasjonen. Dermed vant Lars, men Per-Arne på 2. og Haakon på 3.

Så var de duket for Lodden thinks, og på grunn av at mange deltakere var like gode (eller dårlige) til å svare, ble førsteplassen delt mellom Anders Lillelien, Lars H. Haraldstad, Petter R. Hernæs og Paal Kulien. Alle disse hadde sanket inn 5 poeng av 15 mulige.

Styrtingen ble etter litt om og men utført med 0,4 l øl, klasse D. Alexander Amundrud a.k.a Juba-Juba la seg i tøylene og vant med tiden 6,00. Lars H. Haraldstad kom på 2. med tiden 6,31 og sist på pallen ble Joakim Bordal på 6,75. Det noteres at deltakerne var ikke fornøyde med plastglassene som ble brukt til styrtingen og det er et sterkt ønske om å ha ordentlige glass neste gang.

Da alle øvelsene var unnagjort fremsto nok en gang Lars H. Haralstad som vinneren med 52 poeng, Gratulerer Lars! På andre plass sammenlagt kom Anders Lillelien med 37 poeng og nykommeren Morten Weber Bergersen kom på 3. plass med 32 poeng!

Da vil jeg på vegne av 8-kamps-komiteen takke alle deltakerne for upåklagelig innsats og gratulere Lars med velfjortent seier! Takk til alle for en kjempe kveld! Vi sees til ny dyst til våren!

Anders Lillelien
Leder 8-kamps-komiteen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s