2011

Referat 8-Kamp Høsten 2011

24. September var det igjen tid for vår beryktede 8-Kamp. Etter de nye retningslinjene som komiteen la i våres ble det også denne gangen arrangert i lagformat.

Trekningen, som for øvrig ligger ute på det populære nettstedet Youtube, ble foretatt på mandag 19. september, og ga lagene mangfoldige dager til å terpe formen og teste ut tapasretter. Denne gangen var det påmeldt syv lag, men i denne foreningen kommer man jo ikke unna frafall i siste liten. Det ble fikset ved at våre to nyeste medlemmer spikret sammen et lag og Nikolai Høibo alias Mr. Melk deltok alene.

Lag 1: Jørgen Breistein og Alexander Amundrud
Lag 2: Nikolai Høibo
Lag 3: Fredrik Annweiler og Per-Arne Kvalvåg
Lag 4: Morten Bergesen og Lukas Loeb
Lag 5: Anders Lillelien og Henrik Oksum
Lag 6: Robert Almli og Paal Kulien
Lag 7: Eirik Søraa og Jon Thorstensen

Når lørdagen endelig grydde bar det av sted til Gamle Stadion for litt god gammeldags fysisk utfoldelse. Vi begynte som vanlig med 3000 meter fellesstart, og her var det totaltid til laget som telte. Forhåndsfavoritt Morten Weber Bergesen hadde en nesten umulig oppgave å løse da hans lagkamerat Lukas Loeb hadde løpt på 19.23 dagen før pga av jobb på lørdags formiddag. Morten lot dette derimot ikke hindre han i å komme i mål på dagens bestetid, respektable 11.12. Jon Horst Thorstensen gjorde en meget bra 8-kamps debut med 11.18, med Anders Lillelien litt etter på 11.28. Når tidene var lagt sammen kom Lag 3 med totaltid 25.18 på førsteplass, med Lag 7 med 25.25 og lag 1 med 25.36 på andre og tredje respektivt.

Når alle allerede er gode og varme i muskulaturen hva er vel mer naturlig enn å løpe 100 meter? Her var det også totaltiden som telte, men det ble fort tydelig at ikke alle deltakerne var like kjent med reglene og denne øvelsen ble derfor preget av en høy andel disking. Lag 3 fortsatte sin dominans på banen og vant med totaltiden 26.4s, med Lag 6 med 26.7s på andre og Lag 4 med 27.5s på tredje. Lag 1, 7 og 5 fikk alle en deltaker disket for å ikke holde seg i egen bane. Alexander Amundrud var nok verste mann, ved å kutte over to baner og avslutte sitt løp rett foran en mildt sagt forbauset Fredrik Annweiler. De nevnte tre lagene sloss dermed om de tre siste plassene og ble bedømt etter tiden til deltakeren som ikke ble disket.

Nytt av skoleåret var at kasteøvelsen ble avviklet på stadion, dette for at folk ikke skulle trenge å risikere å ødelegge finstasen for å hevde seg. Grunnet at folk i friidrettsmiljøet i Kristiansand syntes det ikke var helt forsvarlig å låne ut spyd til noen de ikke kjenner, ble det også denne gang kastet Croquet-kule. Total lengde på et kast av hver deltaker ble tellende. The one-man-army Nikolai Høibo viste at han ikke hadde ligget på latsiden i høst og vant med totallengde på 109.6M. Her må det nevnes at når et lag ikke er fulltallig pga av at noen ikke møter opp og lignende, vil laget få 20% trekk/tillegg på den tiden/lengden den som er igjen løper/kaster. Det betyr i praksis at Høibo fikk et kast, hvor han kastet 60.88m denne lengden ble dermed ganget med 1.8 for å få tellende totallengde. Og i dette tilfellet, var det nok til å vinne øvelsen! Lag 6 kapret andre plassen med 99.3m og Lag 1 og 5 delte tredje med samme totallengde på 91m. Kasteøvelsen avsluttet seansen på Gamle Stadion, og lagene fikk dermed noen timer fri til å finpusse tapasen.

Vi møttes igjen, i blazer selvfølgelig, på Plenen for vår alles favorittøvelse nemlig; Croquet. Siden denne skulle telle både på den vanlig individuelle rankingen og 8-kampen måtte komiteen forandre litt på poengsystemet. Dette betydde at selve turneringen foregikk normalt med 10 poeng til vinneren osv på rankingsystemet. Men i 8-kamps øyemed fikk vinneren 20 poeng, andre 16 poeng, tredje 12 poeng, fjerde 10 poeng, femte 9 poeng, sjette 8 poeng osv ned til 1 poeng. Det var altså totalsummen til laget på denne poengskalaen som avgjorde plasseringen, hvor vinnerlaget fikk 10 poeng i 8-Kampen som vanlig, andre fikk 8 osv osv. Dette systemet gjorde det derfor også nødvendig å spille en C-finale som ikke telte på den individuelle rankingen.

Lag 1 viste fine takter på gresset og stilte med begge deltakerne i A-finalen, der møtte de Anders Lillelien fra lag 5. Lag 6 viste også fine takter og stilte med begge deltakerne i B-finalen, der de ble godt mottatt av Per-Arne Kvalvåg fra Lag 3. I A-finalen gikk Anders Lillelien seirende ut etter en meget spennende avslutning og hard kamp fra Lag 3. Alexander Amundrud stjal til slutt andreplassen etterfulgt av lagkamerat Jørgen Breistein på tredje. Dette gjorde at Lag 3 tok en klar seier i Croquet i 8-Kampen, med Lag 5 på andre og Lag 6 på tredje.

Komiteen har jo som alle vet at evaluringsmøte etter hver dyst, og i våres ble det ønsket at styrtingen skulle komme før tapas da man ikke alltid var like heldig med resultatet av å styrte på full mage. Og den medgjørlige komiteen tok ønsket med i betrakting, og første øvelse ut på Alibiet denne gangen ble dermed; Styrting. Formatet var stafett med 2 ganger 0,25L øl per deltaker. Lag 6 overrasket alle og vant med tiden 18.29s. På andre plass kom Lag 7, der Eirik Søraa stilte uten sin partner, men klarte selv med tillegg på 20% å stjele andre plassen med tiden 22.22s. Lag 5 kom på tredje med tiden 28.31s.

Når styrtingen foregikk fikk et og et lag lov til å ordne tapasen, dette gjorde at det imponerende tapasbordet denne gangen stod klart ganske rett etter styrteøvelsen var over og det ble ikke like mye venting som sist. Her skulle da alle rettene bedømmes på en skala fra en til seks hvor høyest gjennomsnittlig karakter vinner. Lag 5 vant med 4.75 for sitt lammelår med stekt sopp og ovnsbakte poteter. Lag 1 og 3 delte andre plassen med lik gjennomsnittlig karakter på 3.83. Lag 1 hadde lagd ovnsbakt kylling. Og Lag 3 stilte med hvete lefse med serrano, ruccula, rømme og avokado. Det var igjen et helt fortreffelig måltid og komiteen vil gjerne takke alle lagene for å virkelig ha lagt sjel og innsats i rettene.

Før alkoholen virkelig begynte å vise seg blant deltakerne, ble det konkurrert i skyting med vårt eget luftgevær. Vi skaut på blink hvor hver deltaker fikk 3 skudd og totalpoengsum ble tellende. Flere av deltakerne klagde på at geværet var meget dårlig skutt inn, og her kan vel komiteen innrømme at det har det aldri blitt. Men siden det var likt for alle ble det ikke lagt så stor vekt på det. Lag 2 og 5 måtte belage seg på å dele første plassen med 16 poeng, med Lag 1 på tredje med 15 poeng.

Sist ut på agendaen var vinsmaking. Her også ble det denne gangen litt forandring. Siden Vinmonopolet i Markens har gitt etter for det undertegnede tror er press fra vår egen organisasjon har de sluttet å føre Amigo. Dette bød på litt problemer for komiteen, men med god hjelp fra et kyndig personell ble det denne gangen kjøpt inn tre Chianti viner fra Toscana i forskjellige prisklasser. Den unge hjelpsomme mannen sa at det burde være høyst mulig å smake forskjell på disse vinene siden de er av samme type og fra samme distrikt, men av veldig forskjellig kvalitet. Det denne mannen tydeligvis ikke hadde tatt med i sin beregning var at våre deltakere hadde drukket en god stund og hadde spist et meget smakfullt måltid ikke lenge før. Derfor var det bare et lag som fikk poeng (10 poeng for alle riktige, 4 poeng for en riktig, 0 for ingen), og det var Lag 6 som hadde en vin riktig. Resten av lagene bommet totalt.

Dermed var alle øvelsene over og poengene kunne telles opp. Og komiteen mener og tror at det ikke har vært jevnere tidligere. Det skulle et poeng til for å skille tre lag, og der var det Lag 5 ved Henrik Oksum og Anders Lillelien som gikk seirende ut med en total poengsum på 47 poeng. Like bak kom Lag 3 ved Fredrik Annweiler og Per-Arne Kvalvåg og Lag 6 ved Robert Almli og Paal Kulien, begge lag med 46 poeng.

Da gjenstår det bare å takke alle deltakerne for nok en superb innsats! Og så gleder vi oss til Winter Games 2012.
For 8-Kamps Komiteen

Anders Lillelien

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s