2012

Conventus 8-kamp Høst 2012

Den 22. september var det endelig klart for høstens store begivenhet, nemlig Conventus Croquet`s 8-kamp. Uken før hadde undertegnede, med god hjelp fra sin assistent Petter Hernæs trukket lagene. Etter litt fram og tilbake om hvem som skulle være med og ikke, ble laglisten til slutt seende slik ut:

 

Lag 1: Alexander Amundrud ogPer-Arne Kvalvåg

Lag 2: Petter Hernæs og Thore Joa

Lag 3: Heine Nordnes og Fredrik Annweiler

Lag 4: Lars Salvesen og Jon Horst

Lag 5: Lukas Loeb og Robert Almli

Lag 6: Carl Otto Falch og Benjamin Powdhar

Lag 7: Jørgen Breistein og Nicolai Høibo

Lag 8: Morten Weber og Eivind Faugli

 

Vi møtte alle friske og opplagte opp på stadion klokken 11.00, hvor den ene var mer gira på å løpe enn den andre. Tradisjonen tro åpnet lekene i år igjen med 3000 meter rundt banen. Etter en kjapp oppvarming gikk startskuddet og konkurransen var i gang. Det tok ikke lang tid før Lars, Morten og jeg fikk en luke på resten av feltet, og slik holdt det seg i bortimot 7 runder. På den siste runden kom en veldig sprek Lars og løp fra både Morten og meg og kunne glede seg over en solid 1. plass i dagens første øvelse. Til min store ergrelse klarte jeg heller ikke i år og holde Morten bak meg over mållinjen og han gikk inn på 2. plass og jeg inn på 3. plass. Det virket som om flere hadde forberedt seg godt til denne øvelsen i år da alle bortsett fra tre av utøverne kom inn på en tid under 13 minutter. Dette må være den beste 3000 meteren i Conventus Croquet´s 8-kampshistorie.

 

Nå som alle muskler og ledd var varmet godt opp fortsatte lekene med den både elskede og forhatte 100-meteren. Øvelsen ble utført med heat på 4×4 og hvor alle ga maks innsats.

 

Den tredje og siste øvelsen som skulle foregå nede på stadion var ny av året. I denne øvelsen var det rå muskelkraft som skulle vise seg å gjelde. Det var nå tid for å velte traktordekk. Jeg hadde selv rullet dekket helt fra UiA og ned til stadion, fulgt av mange folks undrende blikk. Det var her om å gjøre for den ene parten av laget og få dekket fram en vei for at den andre parten så skulle få det tilbake igjen. Igjen var vinnerinstinktet på plass hos samtlige og det var ekstremt jevnt, men 1. plassen gikk her til Lars og Horst, med det resultat at Horst brakk en tann.

 

Etter en upåklagelig innsats fra utøverne på stadion i de tre første øvelsene hadde de nå noen timer som skulle brukes til å gjøre ferdig de siste forberedelsene av tapasrettene som skulle nytes senere på kvelden.

 

Klokken 16.00 møttes utøverne på alibiet hvor lekene skulle fortsette. Det var nå tid for Croquet-turneringen. Spillerne lyste opp plenen på utsiden av UiA med sine hvite blazere og glimrende spill. Turneringen ble gjennomført med fire innledende heat hvor 1. og 2. plassen gikk videre til A- og B-finaler.

 

Videre inne i varmen på alibiet skulle brorskapets dartmestere kåres. Reglene var som følger: Hver utøver på hvert lag hadde tre pilkast, hvor poengsummene ble lagt sammen til slutt. Etter at alle piler var kastet var det klart for Alexander Amundrud´s favorittgren. En hel halv liter med øl skulle tømmes så fort som overhodet mulig. Ikke uventet var han i år igjen den raskeste av brødrene, men det holdt dessverre ikke til seier for laget hans. Her var det Carl Otto og Benjamin som gikk seirende ut til slutt.

 

Nå som alle de fysiske øvelsene var unnagjort skulle sultne mager fylles med de deiligste tapasretter. Noen hadde gjort seg mer flid med rettene enn andre, men alt i alt var det et respektabelt utvalg av hva tapas kan bestå av, deriblant scampi, bruschetta, quesedilla osv.

 

Etter at alle var gode og mette skulle dagens siste øvelse gjennomføres. Det hele skulle avsluttes med vinsmaking, som er ansett av mange som den gjeveste konkurransen å prestere godt i. Undertegnede hadde gått til anskaffelse av tre forskjellige viner i tre ulike prisklasser. Siden det var siste øvelse og litt sent på kvelden var det ikke her de fleste utmerket seg. Kun tre av åtte lag klarte å rangere vinene i riktig prisklasse. De forskjellige vinene var Faustino, Faustino Reserva og Faustino Gran Reserva, så det er mulig det var på grunn av denne lille tvisten at det gikk som det gikk.

 

Ettersom samtlige øvelser nå var gjennomført gjenstod det for juryen å gå gjennom dagens resultater og kåre vinnerlaget av høstens prestisjefylte 8-kamp. Det var veldig jevnt i toppsjiktet, men et lag utmerket seg til slutt. Med en usedvanlig god innsats gjennom hele dagen var det bare å gratulere Morten Weber og Eivind Faugli med seieren i Conventus Croquet´s 8-kamp høsten 2012.

 

Til slutt vil jeg takke alle for en vanvittig god innsats av samtlige lag gjennom lekene, som det har vært en ære å få lov til å arrangere. Håper alle har begynt å trene til vinterens store hendelse, Winter Games 2013, som finner går av stabelen 22. Mars.

 

8-kamps komiteen v/

 

Jon Horst Thorstensen


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s