2013

8-kamp Høst 2013

Lørdag 7. September var det igjen duket for den prestisjetunge 8-kampen. Deltakerne ble satt i par, og følgende øvelser sto på agendaen:

3000m

100m

Liten ball

Croquet

Quiz

Dart

Vinsmaking

Øl-styrting

 

Lagene var trukket på forhånd av 8-kampsgeneral og leder:

Lag 1 – Lars og Carl Otto

Lag 2 – Robert og Benjamin

Lag 3 – Fredrik og Eivind

Lag 4 – Per og Petter

Lag 5 – Eirik og Mats

Lag 6 – Heine og Christian

Lag 7 – Håkon og Morten

Det var en blidspent gjeng som møtte opp på Gamle Stadion lørdag morgen. Guttene var i sedvanlig godt humør før første øvelse. Lars og Carl-Otto levde opp til favorittstempelet med svært gode tider på henholdsvis 11.27 og 11.35. Dette holdt til seier i første øvelse. Christian (11.54) og Heine (12.22) tok andreplassen foran Robert (12.05) og Benjamin (12.21). Hele feltet leverte gode tider dersom man ser bort fra Mats (14.06) og Per (14.52).

Deretter var det duket for 100m. Her var Fredrik og Eivind sterkest med en samlet tid på 26.6. Luken var stor ned til Robert/Benjamin (27.6) som så vidt kapret andreplassen foran Christian/Heine (27.7). Det var verdt å merke seg at ingen av guttene kom inn under 13.00, men man skal likevel huske at samtlige hadde gjennomført 3000m bare minutter før.

Øvelse 3 var liten ball. Her gjaldt det å finne balansen mellom rå kraft og kontrollert utførelse ettersom overtråkk førte til disk. Dette fikk både Heine og Mats smertelig erfare. Lars leverte et kast på 88m (!) noe som holdt til seier for han og Carl-Otto (63m). Per (50m) og Petter (67m) tok andreplassen foran Robert (63,5m) og Benjamin (51m).

Guttene tok seg en velfortjent pause før Croquet sto på planen utpå ettermiddagen. Lars og Carl-Otto viste seg igjen sterke og tok nok et stikk. Andreplassen gikk til Christian og Heine, noe som mange så på som overraskende ettersom Christian gikk sin første turnering. Robert og Benjamin tok sin tredje tredjeplass for dagen.

Leder Thore Joa kunne dessverre ikke delta, men hadde satt sammen en krevende quiz til de andre medlemmene. Dette var øvelse 5. Her ble man satt på prøve når det gjaldt geografiske, aktuelle og interne saker. Seieren ble delt mellom Robert/Benjamin, Eirik/Mats og Petter/Per som alle endte på 10 av 15 riktige. Marginene var små i både topp og bunn etter 5 av 8 øvelser.

Dart skulle vise seg å bli en meget spennende affære. Nykommerne Morten og Håkon slo til med en samlet score på 96, som holdt til dagens første seier. Fredrik og Eivind tok andreplassen med 84, foran Mats og Eirik på 61. Det skal likevel sies at for mange av lagene holdt det å treffe med alle pilene sine, ettersom treffprosenten var heller lav hos enkelte lag.

Øl-styrtingen ble gjennomført med splitter nye ølglass for anledningen. Lars og Carl-Otto slo til med en samlet tid på 12.2 sekunder på 2 x 0,5 liter. Robert og Benjamin leverte nesten like bra med 13,0 sekunder noe som holdt til andreplass. Eirik og Mats tok tredjeplassen med 15,3 sekunder. Innsatsen til samtlige var upåklagelig og guttene tok seg en velfortjent matpause etter øvelse syv.

Vinsmaking er blitt en gjenganger på 8-kamp, noe deltakerne virker å ta lite lærdom av. Øvelsen gikk ut på å rangere tre vin fra dyrest til billigst. Det kan nevnes i ettertid at prisen på de utvalgte vinene var henholdsvis 100, 150 og 200kr. Laget som utmerket seg i denne øvelsen var Eirik og Mats som fikk full pott. Resten av gjengen fikk 1 av 3 riktig, med unntak av Robert og Benjamin som ikke klarte å verdsette noen riktig.

Lars og Carl-Otto gikk til slutt av med en fullt fortjent seier. Vinnerne ble satt pris på med diplomer og cava. Guttene hygget seg videre på Alibiet før de etter hvert tok turen ut på byen i den hvite blazeren. Tilbakemeldingene på dagen var utelukkende positive. Jeg ser allerede fram til en ny runde med denne fantastiske gjengen allerede over nyttår!

Mvh

Robert Westerlund Almli

8-Kampsgeneral 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s