2014

8-Kamp Høst 2014

Lørdag 25. Oktober var det igjen duket for den prestisjetunge 8-kampen. Deltakerne ble satt i par, og følgende øvelser sto på agendaen :

  1. 3000m
  2. 100m
  3. Liten ball
  4. Croquet
  5. Beer-Pong
  6. Dart
  7. Vinsmaking
  8. Ølstyrting

Lagene var trukket på forhånd og følgende stilte til start:

Lag 1 – Fredrik Ruud og Simon Togba

Lag 2 – Fredrik Hovi og Lars Ole Varlo

Lag 3 – Sindre Ekeli og Lars-Erik Tønnessen

Lag 4 – Christian Hjeltnes og Morten Amundlien

Lag 5 – Vegard Eide og Thore Joa

Lag 6 – Ola Gudevold og Morten Weber

Lag 7 – Simen Lossius og Mats Halvorsen

Lag 8 – Håkon Lunde og Per G. Jensen

 

Nervene var til å ta og føle på ved oppstart på Gamle Stadion. Det var tydelig at dette betydde mye for alle lag. Værgudene var på vår side, og guttene fikk rikelig med tid til oppvarming/taktikkprat før første øvelse – 3000m. En øvelse som fikk frem blandede reaksjoner fra feltet. Det ble tidlig stor spredning i feltet, og ved målgang var Morten Weber først over streken på 10:44. Sammen med Ola fikk han en samlet tid på 24:36, noe som holdt til en tredjeplass. Førsteplassen stakk Lars Ole og Fredrik (24:11) av med, etter to sterke løp på henholdsvis 12:35 og 11:36. Rett bak fulgte Thore og Vegard (24:34) med tider på 12:24 og 12:10.

Med melkesyre i beina var guttene deretter klare for øvelse 2 – 100m. Her var det to regler som gjaldt, ingen tjuvstart og ingen banebytte underveis. Dette klarte ikke Mats Halvorsen å få med seg, noe som førte til diskvalifikasjon på han og Simen. Beste samlet tid hadde Ruud og Simon med knalltider på 12.84 og 11.30. Vegard og Thore tok sin andre andreplass av to mulige med samlet tid på 24.99. Siste pallplass ble kapret av Ola og Weber. Kjempeinnsats av samtlige etter en seig 3000m bare minutter før.

Siste øvelse på Gamle Stadion var liten ball. Her gjaldt det å kaste lengst og rettest mulig. Reglementet her var enkelt og greit – ikke tråkk over linja. Det gjorde Morten Amundlien, og endte dermed med 0m. Dette førte naturlig nok til en sisteplass for han

og makker Christian Hjeltnes på øvelse 3. Best kastearm hadde Simon og Ruud med samlet lengde på 133m. Like bak fulgte de evige toerne, Vegard og Thore med 131m. Ola og Weber slo til med nok en tredjeplass (113,5m) og man begynte å ane hvordan tet/bunnkampen ville se ut. Guttene tok seg etter endt øvelse en velfortjent pause før oppmøte på UiA et par timer senere.

Øvelse 4 var croquet. Her var det åpent for samtlige medlemmer å delta, ettersom denne turneringen også gjaldt i sammendraget for årets spiller. Det utnyttet 8-kampsgeneralen seg av, og tok like gjerne seieren. Sindre Ekeli sikret med en andreplass i a-finalen full pott til seg og Lars-Erik. Thore og Vegard ble nok en gang nummer to, etter at Thore tok tredjeplassen i a-finalen. Siste deltaker i a-finalen var Håkon som sammen med Per G fikk en delt tredjeplass sammen med Simen/Mats.

Beer Pong var årets øvelse 5. Her gikk det en kule varmt, både på og utenfor banen. Guttene ble satt opp to og to mot hverandre, noe som fikk frem et ekstra konkurranseinnstikt hos enkelte. Vinnerne ble her Simon og Ruud etter å ha beseiret Thore og Vegard i finalen. De tok med andre ord sin femte av fem mulige andreplasser. Simen og Mats ble siste lag på pallen etter en nervepirrende bronsefinale mot Håkon og Per.

Øvelse 6 var dart, og ny skive var kjøpt inn for anledningen. Her skulle det ikke stå på utstyret, ifølge generalen. Fredrik Hovi og Varlo slo til med en kjempescore, og tok førsteplassen foran Ola og Weber. Hjeltnes og Amundlien tok en etterlengtet pallplassering, noe som var med på å øke spenningen i bunn med to øvelser igjen. Mange ble nok her tatt av nervene, men det var tidsnok mulighet til å rette opp eventuelle feil, vinsmaking var neste post på programmet!

8-Kampsgeneralen hadde gått til innkjøp av tre franske rødviner for anledningen. Henholdsvis priset 90, 160 og 230kr. Lagene fikk deretter ett og et halvt minutt på seg, til å rangere disse fra dyrest til billigst basert på smak, lukt og magefølelse. Sindre/Lars-Erik, Vegard/Thore og Simen/Mats klarte alle å rangere disse i riktig rekkefølge uten store problemer. Resterende lag slet noe mer med å skille den dyreste, noe som førte til at det kun ble en riktig på disse. Per og Håkon snudde like gjerne om på alt, og endte dermed som eneste lag med 0 poeng på øvelse 7.

Siste øvelse var som alltid øl-styrting. Historikken tilsa at her var innsatsen upåklagelig, og førte til og med til at enkelte utøvere fikk oppkast etter endt øvelse. Det sto med andre ord ikke på innsatsen her. Simen og Mats leverte en samlet tid på 15:72, noe som må sies å være meget imponerende. Et lite dykk i arkivet viser derimot at det kun hadde holdt til andreplass i wintergames tidligere i år, bak Robert og Håkon. Heldigvis for lag 7 stilte ikke de til start i år. Simon og Ruud kom inn som nummer to med en samlet tid på 15.87. Thore og Vegard avsluttet med en tredjeplass og samlet tid på 16:13.

Etter 8 øvelser sto Thore og Vegard igjen som suverene vinnere. Med 56 poeng kunne de motta hvert sitt diplom og hyllest fra de resterende deltakerne. Simon og Ruud ble nummer to, med 49 poeng. Ola og Weber stakk av med tredjeplassen på 38 poeng, etter jevn poengsanking hele dagen. Guttene hygget seg videre på Alibiet utover kvelden og inn i de sene nattestimer. Tilbakemeldingene fra dagen var utelukkende positive. Jeg ser allerede frem til en ny runde med denne fantastiske gjengen over nyttår!

Mvh

Robert Westerlund Almli

8-Kampsgeneral

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s