2015

8-Kamp Høst 2015

Semesterets 8-kamp gikk av stabelen tidlig en solfylt, men dog noe kjølig lørdagsmorgen. Simen Lossius kom i kjent stil noen sjarmerende minutter for sent etter en kjapp telefon til Taxi Sør. Lagene ble ropt opp, og gjengen var klar til å begi seg ut på årets øvelser:

 1. 3000 meter
 2. 200 stafett
 3. Liten Ball
 4. Croquet
 5. Rage Cage
 6. Dart
 7. Vinsmaking
 8. Styrting

Makkerparene ble i tradisjon tro trukket på forhånd:

 1. Mikkel og Ruud
 2. Halvard og Simon
 3. Falck og Daniel
 4. Lossius og Emil
 5. Lars-Erik og Vegard
 6. Frikk og Hovi
 7. Benjamin og Varlo

Smånervøse og til dels kalde sto lagene klare til oppvarming. Det er ingen tvil om, etter stemningen å bedømme, at 3000-meteren byr på mest ubehag og minst glede blant feltet. Taxi-Simen kom, fikk varmet opp noen minutter og gjengen var klar. Etter 200-300 meter begynte lukene å åpne seg i feltet. Det var tydelig blandet strategi i omløp der noen valgte å starte rolig, mens andre startet i 290. Tetgruppen markerte seg stort og bestod av Falck, Hovi og Mikkel med en heltemodig duo bestående av Halvard og Daniel på slep. Hovi gikk av med den individuelle seieren foran Falck, og sammen med Frikk holdt dette til en solid andreplass med en tid på 24:34 (minutter:sekunder). Tredjeplassen bestod av Mikkel og Ruud med en sammenlagt tid på 24:40, knepne 6 sekunder bak andreplassen. Dagens første seiersherrer var ingen ringere enn duoen fra Sleipners Vei, Falck og Daniel med en knalltid på 23:21.

Samtlige var, forståelig etter en innsatskrevende øvelse, veldig slitne før vi skulle begi oss ut på øvelse nummer to; stafett. Litt regelendringer på sparket førte til at hver deltaker skulle sprinte 100 meter før et bytte med makker som skulle sprinte samme distanse tilbake, med stafettpinne i hånd. Et ørlite frafall i rekkene førte til at et par av lagene var noe svekket, men i god sportsånd påvirket ikke dette innsats. Tredjeplassen og pallplassering i øvelsen gikk til Lars-Erik og Vegard med en samlet tid på 21:77 (sekunder:tideler). Rett foran kom de hardtarbeidende Falck og Daniel med en imponerende tid på 21:66. Hardt arbeid klarte dessverre ikke å stå imot talent, muskler og hurtighet som oste fra Mikkel og Ruud med en kanontid på 21:25.

Den siste øvelsen på Gamle Stadion var den kjente, simple og gøyale liten ball. Generalen valgte her å steppe inn for Benjamin som måtte avgårde til arbeid slik at alle lagene hadde fulle rekker. Reglementet inneholdt et kast per deltaker der total lengde ble summert ved endt gjennomførelse. Komitéen valgte å være streng ved overtråkk av satt linje. Dessverre for 8-kampsgeneral, Benjamin og Varlo presterte undertegnede å være eneste deltaker med solid overtråkk som medførte til en sisteplassering for Benjamin og Varlo i denne øvelsen. Lars-Erik og Vegard hadde nok en solid gjennomføring og kapret tredjeplassen med en distanse på totalt 114,5 meter. Andreplassen, Frikk og Hovi, kastet 8,5 meter lengre sammenlagt og gjorde krav på andreplassen. Igjen kom eksplosiviteten til Mikkel og Ruud frem og sikret nok en førsteplass med en imponerende samlet distanse på hele 129 meter. Etter endt øvelse var det et par timer pause før det var duket for croquet på plenen.

Øvelse nummer 4 på planen var, som nevnt, croquet. Kry av å surfe på ansiennitetsbølgen, var det Erlend Falck som fikk benytte seg av ansiennitetskølla. Dessverre gikk det ikke veien med et svakt resultat i B-finalen. Mikkel og Ruud gikk nok en gang av med seieren foran Halvard og Simon på andreplass. En god prestasjon av Daniel løftet Falck og Daniel opp til tredjeplass i øvelsen.

Neste øvelse var det mye nysgjerrighet rundt. Navnet var Rage Cage og reglene var noe omfattende, men i korte ord en hybrid mellom Beer Pong og Rage Cage. På dette tidspunktet ble det dannet et lag nummer 8 som bestod av kompiser av Daniel. Denne duoen kunne ta poeng og følgelig sabotere for resterende lag, men ikke kreve premie om en sammenlagtseier skulle inntreffe. Seiersherrene i denne øvelsen var Lossius og Emil. Det var temmelig åpenbart at disse to befant seg i bunnstriden og trengte sårt full pott. I fraværet til Benjamin, deltok 8-kampsgeneralen på laget til Varlo og tok like gjerne, i godt samarbeid med Lars Ole, en markant andreplass foran en delt tredjeplass mellom Lars-Erik/Vegard og Frikk/Hovi.

Dart var øvelse nummer 6 og reglene var ikke verre enn at det var tre kast per deltaker der sammenlagt poengsum ble summert innad i lagene. Denne øvelsen antas det at noen begynte å kjenne alle pinnene innenbords da Falck og Daniel presterte å like gjerne ikke treffe skiven i det hele tatt, med nyinnkjøpte dartpiler, noe som førte til en sisteplassering på utrolige 0 poeng. Et par kanonkast av Ruud etterfulgt av stabile og rolige kast av Mikkel førte til nok en førsteplassering for superduoen med en poengsum på 61. Andreplassen ble kapret av Benjamin og Varlo (55 poeng). Bak laget til Benjamin og Varlo kom årets gjester, Truls og Jacob, med gode kast som ga en poengsum på 52 poeng, rett bak andreplassen.

Det gjensto kun to øvelser og flere lag begynte å føle presset. Neste øvelse på programmet var vinsmaking. 8-kampsgeneralen hadde håndplukket vin til kroner 100, 145, og 240 fra henholdsvis Portugal og Italia på de to resterende. Kun ett lag presterte å sikre full pott og det var våre tilsynelatende dyktige gjester. Regjerende førsteplassinnehavere, blant annet bestående av vinkomitéens Fredrik Ruud, prøvde hardt og viste at kunnskap var på plass. Denne kunnskapen viste seg dessverre å ikke fungere like godt i praksis og 0 poeng ble tildelt det ledende laget. Det var flere delte andreplasser og noen bunnplasseringer, men på topp var gjestelaget alene. Det gjenstod kun én øvelse…

Styrting – øvelsen som fører til alle reaksjoner fra oppkast til ekstase. Nok engang valgte årets gjester å feie gulvet med resterende lag. En soleklar førsteplass resulterte i full score til Truls og Jacob. På en god andreplass har vi kanskje dagens mest stabilt dyktige lag bestående av Lars-Erik og Vegard. Tredjeplassen gikk til Halvard og Simon som sikret en god plass i sammenlagtscoren. 8-kampsgeneralen tar selvkritikk i at kveldens hete førte til at de nøyaktige tidene på styrtingen beklageligvis forsvant.

Etter dagens øvelser sto Mikkel og Ruud som solide 8-kampsseiersherrer med en sammenlagt poengsum på 53 poeng. Bakover i rekkene var det noe jevnere i favør Lars-Erik og Vegard på 34 poeng, mens Frikk og Hovi ble sittende på 32 poeng med påfølgende tredjeplass. Positive deltakere hadde tilsynelatende hatt en god dag og var klare for oktoberfest!

Mvh

Ola Johansen Gudevold

8-kampsgeneral