2016

Årets 8-kamp av versjonen summergames ble holdt lørdag 22. oktober. Klokken 10 var oppmøtet nede ved Gamle Stadioen, og deltakerne var klare for en dag som satt alle egenskaper på prøve med unntak av makkeren til Ruud, nemlig Frikk som bomma på alarmklokken. Etter en runde oppvarming og litt strategisk prat mellom lagene var (nesten) alle klare til å starte dagen. Årets øvelser var som følger:

 1. 3000 meter
 2. 100 meter sprint
 3. Liten ball
 4. Croquet
 5. Beer pong
 6. Quiz
 7. Dart
 8. Styrting

Lagene som ble trukket på forhånd var:

 1. Frikk og Ruud
 2. Erlend og Tobias E.
 3. Simon og Halvard
 4. Tobias H. og Mikkel
 5. Lars Ole og Jonas
 6. Erik og Sondre
 7. Vegard og Sindre
 8. Henrik og Emil

Lagene hadde fått myknet opp kroppen og alle var klare til dagens kanskje mest krevende øvelse: 3000 meter. Allerede etter noen hundre meter så man en tendens til hvordan utfallet kom til å bli. I tet lå Erlend med Erik på slep, kjapt etterfulgt av Mikkel. Resten av selskapet dannet en hovedgruppe som holdt sammen noen runder før Lars Ole og Sindre bestemte seg for å avansere. Over mållinjen kom en iherdig Erik på førsteplass, som hadde fulgt ryggen til Erlend nesten hele veien før han klarte å samle krefter nok til å bykse fra helt på tampen av løpet. Men her deles poengene til lagene og ikke individuelt. Dette resulterte i at Vegard og Sindre kom på en gjev førsteplass foran Henrik og Emil på andreplass, etterfulgt av Lars Ole og Jonas på tredje.

Neste øvelse var 100 meter sprint. Mye av kruttet i beina var oppbrukt, men selskapet presterte likevel godt i øvelsen. Det var ingen overraskelse at Simon Togba dominerte feltet med dagens beste løp og sprang inn på en knalltid på 11:53. Sammen med en solid tid fra Halvard ble dette en førsteplass på duoen. Bak kom Vegard og Sindre på andreplass, etterfulgt av Frikk og Ruud på bronseplassen.

Den siste øvelsen på stadioen var den sjarmerende øvelsen liten ball. Morgenkvisten var vindfull, noe som tvang lagene til å pønske ut hvordan de skulle forholde seg til denne øvelsen. Noen kastet overhåndskast, mens andre kastet underhåndskast. Resultatene varierte, men dagens lengste kast kom på 60 meter av kraftkaren Mikkel. Likevel klarte Sindre og Vegard å karre til seg førsteplassen da begge to hev rett bak Mikkel (sammenlagt 106 meter). Mikkel og Tobias Hole fikk følgelig andreplassen (103,5 meter) foran Frikk og Ruud, som tok nok en bronseplass med sammenlagt 101 meter.

Den fjerde øvelsen var croquet. Her endte både Vegard og Sindre opp i A-finalen noe som førte til en førsteplass og mange poeng. Henrik Alfredsen kom på andreplass i A-finalen og dette førte til at han sanket inn nok poeng, noe som sikret han og Emil en andreplass. Bronseplassen ble kapret av Simon og Halvard.

Neste øvelse fant sted på Alibiet, og dette var den velkjente drikkeleken Beer Pong. Turneringsoppsett ble tegnet på tavla, og lagene stilte seg opp for å høste inn viktige poeng. Med en treffsikkerhet ut av en annen verden klarte Lars Ole og Jonas å sikre seg førsteplassen med seier i finalen over Frikk og Ruud, som da fikk andreplassen. På tredjeplassen kom Simon og Halvard etter en noe turbulent start.

Øvelse nummer seks utfordret kunnskapen til lagene. En quiz hadde blitt laget med spørsmål som dekket alt fra geografi til aksellerasjonstiden til en ny Tesla. Det var uhyre tett med antall riktige svar på quizen. Dette førte til at så mange som fire lag fikk delt førsteplass. Blant disse 4 lagene fant vi Frikk og Ruud, Erlend og Tobias, Simon og Halvard og Vegard og Sindre.

Dagens nest siste øvelse var dart. Her dukket Erik og Sondre opp fra intet og fikk en knepen førsteplass med 26 poeng, ett poeng foran Simon og Halvard. Tredjeplassen ble tatt av Henrik og Emil med en solid poengscore på 22 poeng.

Dagens siste, men kanskje den mest fryktede øvelse, var styrting av 0,5 liter øl. Her var det noen forhåndsfavoritter, men det er som regel ren vilje det står på. Ren vilje viste Simon og Halvard da de til sammen slukte 0,5 liter hver (1 liter til sammen) på tiden 11:72. Bak kom Vegard og Sindre med like rå vilje, men noen tideler svakere tid på 12:65. Tredjeplassen kom bare 7 hundredeler bak andreplassen og dette var den fremadstormende duoen Erik og Sondre som på tampen av dagen virkelig leverte resultater med tiden 12:72.

Dagen var omme og pallplasseringene ble Vegard og Sindre med 64 poeng gjennom dagen på førsteplass. Rett bak kom Simon og Halvard med 59 poeng, mens rekkene bakover var noe jevnere med Frikk og Ruud et hestehode foran resten av feltet med 45 poeng. Lekene var over og konkurranseinstinkt ble byttet ut med festglød idet selskapet fant fram kostymer og gjorde klart for Conventus Croquet sin første Halloweenfest på Alibiet.

8-kampskomitéen v/

Ola J. Gudevold