2018

8-kamp 2018-11-03

Det var en grytidlig Lørdags morgen. Solen hadde akkurat stått opp, det samme gjaldt de 20 krigerne som skulle bevege seg ut på en særdeles utfordrende affære. Modig møtte de ved Kristiansand gamle stadion for å utøve eksepsjonell fysisk prestasjon og psykisk overlegenhet. Det var kaldt, men det som holdt hjertene deres varme var tanken på evig heder og ære samt navnene deres skrevet inn i historiebøkene. Vi er på startlinjen. Den kalde luften får krigerne til å se ut som ildsprutende drager med fokus på en ting – å vinne. Klar, ferdig, gå!

Den første øvelsen er i tradisjon og tro 3000m. En øvelse de fleste frykter, men det så ikke slik ut for disse løvene. Aldri før har det vært et så bra resultat sammenlagt, men det var selvfølgelig noen som utmerket seg på en helt spesiell måte. I teten var det jevnt gjennom hele løpet. Erik, Vetle og nykommeren Arne fungerte nesten som harer for brødrene Ingebrigtsen. Etter syv og en halv runde var det Vetle som la inn en spurt de siste 400m og dro i land seieren for han og Mikkel. Raskt og sikkert kom de fleste over målstreken ikke for lenge etter. Bakerst på trass krøp Mats Brekke og fikk med seg hele gjengen på et kollektivt heiarop.

Deretter var det duket for 8-kampsgeneralens favorittøvelse, nemlig 100m. Lagene møtte en person fra hvert lag. Høyt tempo har aldri vært et mer passende ord. Vegard Eide var desidert raskest på føttene denne øvelsen.
Siste øvelse på stadion var kasting av liten ball. Her var det strenge retningslinjer som måtte følges – dette var det dog ikke alle som fikk med seg og fikk derav 0 poeng. Frikk og Aleksander kastet høyt og langt, noe som er den anerkjente og beste strategien når en skal kaste noe langt. Lasse og Simen var uheldige med sine kast og lå derfor på sisteplass etter de tre første øvelsene.

Pause:

Lagene vendte ryggen til banen og bega seg hjemover. De visste én ting – de neste øvelsene skulle være brutale og ukjente, det var vanskelig å planlegge strategisk her. Etter en liten siesta og noen få gresskar kuttet startet del 2 av 8 kamp 2018.

Det duket og klart for beerpong. Lagene viste store ferdigheter her også. Trickshots ble skutt, kopper ble sølt og noen korte strofer kjent for fulle sjømenn sang som ei klokke i en kirke.  Med på banen var Brian og Mads Mysen. De spilte så lenge det var mulig å spille. Man skulle trodd at strategien deres var å holde ut lengst mulig, men vi vet alle at det ikke alltid er så gunstig. Likevel presterte alle lagene godt og det ble delt ut poeng etterrettelig.

For å holde oss til skjema knakk vi i gang med quiz, hvor undertegnede tok sin rettmessige plass som quiz-master. Det var en såkalt finurlig quiz, men overraskende nok er ikke disse krigerne bare fysisk overlegne. Best var Lars Johnsen og Arne, de fikk nok et poeng da selv quiz-masteren ble skolert av deres overlegenhet. Vanvittig.

Siden Lasse og Simen lå på bunnen av listen fikk de i oppgave å skaffe proviant. Det ble en liten pause før Tobias Emanuel skulle holde det tradisjonelle vininnslaget. Selv vil jeg si at jeg har smakt på mye gode druer, men jeg visste ikke at garvestoffene i en aldri så liten Italiener skulle skravere nesten hele skalaen. Vi lærte alle noe nytt den dagen.
Det var jevnt i toppen og jevnt i bunnen. Alt kunne skje. Spenningen var så intens da det ble fortalt at det lå en straff i vente for taperlaget. Det eneste jeg kan sammenlikne med en slik situasjon er da de Amerikanske troppene inntok Vietnam og vandret i den klamme jungelen.

Senere stod vi ovenfor en splitter ny lek, en lek som krevde intuisjon, troverdighet og god fortelleregenskaper. Leken er inspirert av det klassiske britiske TV-programmet ”Would I lie to you?”. Deltakerne på et lag skulle nemlig fortelle en sann historie og en usann, det andre laget skulle, ved hjelp av en liten spørrerunde, identifisere sannheten og se gjennom løgnen. Tobias Emanuel er på banen igjen og sammen har han med seg en lokal helt fra Drøbak. Det var stor tvil om at Tobias sine skrøner var sanne, nettopp fordi de var så usannsynlige og vanvittige. Vi ble alle imponerte den dagen. Tilslutt stakk de av med seieren, men en ting skal sies; nykommeren Kyrre har en sjette sans.

Det hele skulle avgjøres under den siste leken. Mads Mysen og Brian versus Mikkel og Vetle versus Sindre og Kyrre. Tre elleville lag som har holdt nivået høyt oppe under hele 8-kampen. Det var den siste øvelsen. Det siste slaget. Gutta er klare. Chugg!
Først ute er Mads Mysen fra Mysen og Brian Jensen fra Norge. Mysen kjørte på med noen ekstraordinære evner for å drikke noe raskt. Brian derimot gjorde landsmennene sine flaue. En liter øl på to personer tok hele 1 minutt og 2 sekunder. Motivasjonen til Mikkel og Vetle brant i øynene deres. Det hele gikk som forventet. Krigerne holdt det jevnt hvor noen utmerket seg noe. Spesielt skal det sies at Frikk og Aleksander har redefinert hva det vil si å drikke noe fort. Aldri før har jeg sett noen åpne halsen og helle nedpå leske raskere før. Jeg tror det ble satt en form for rekord.

Dagen var over og kvelden hadde så vidt begynt. Poengene var klare. Det var en overlegen seier for Mikkel og Vetle som stakk av med førsteplassen. I tillegg til evig ære fikk de diplom og en flaske hver. Takket være prestasjonene i forrige øvelse klatret Frikk og Aleksander opp fra gjørmen og slapp straff. Det samme gjaldt ikke for Simen og Lasse.

Med det vil jeg si tusen takk for å få æren av å arrangere 8-kamp med så mange fantastiske utøver. Kvelden var som fortalt ung, og dørene åpnet om 15 minutter. Det var på tide å feire at en hinsides dag med en hinsides gjeng var over for dette semesteret. Vi sees igjen, snart.

– 8-kampsgeneral Emil Mathias Hoel