2011

Referat winter games 2011

Etter mye varierende vær var det 19. februar -4 celsius og snø i fleng, så CC kunne ikke ha vært mer heldig med forholdene til Winter Games 2011. Denne gangen ble ikke bare nye øvelser innført, men for første gang var også 8-kampen en lagøvelse. Lagene bestod av to medlemmer og ble tilfeldig trukket (mulighet for å se trekningen på YouTube). Følgende lag stilte til start;

Lag 1: Magne Dolva og Jakub Checinski
Lag 2: Alexander Amundrud og Jarle Libeck
Lag 3: Simen Thomasgård og Anders Lillelien
Lag 4: Lasse Hansen og Jørgen Breistein
Lag 5: Paal Kulien og Morten Bergesen
Lag 6: Lars Harladstad og Robert Almli
Lag 7: Fredrik Annweiler og Joakim Bordal
Lag 8: Petter Hernæs og Viggo Venn

Øvelsene som stod på programmet denne gangen var:

1. Skiskyting, stafett
2. Laghopp
3. Rattkjelkerace (Heads-up)
4. Tapas
5. Dart
6. Vinsmaking
7. Lodden-Thinks
8. Styrting, stafett

Etter at komiteen hadde vært ute med spader og en 10 liters dunk med vann på fredagen for å gjøre klart til hoppkonkurranse, var det oppmøte klokken 11 lørdag 19.feb. Første øvelse ut var skiskyting der hver deltaker måtte gå en runde, skyte 4 skudd liggende eller stående, gå like mange strafferunder som antall bom, gå en runde til og så veksle. Siste deltaker gikk selvfølgelig i mål istedenfor å veksle, siden det var bare en etappe per deltaker. Dermed var det total tid etter to etapper som ble tellende. Mange deltakere hadde problemer med skytingen, bare Haraldstad og Dolva hadde tre treff. Siden strafferunden var relativt lang i forhold til ”hovedrunden”, ble det dermed mye skigåing på løperne. Og siden vi gikk på miniski, var det mange som gikk på en smell. Lag 5 imponerte stort i løypa og vant på tiden 6.32.9, deretter var det hard kamp om resten av pallplassene med Lag 4 på 2.plass med tiden 7.11.59, Lag 6 på 3. med 7.12.39 og Lag 7 på 4. med 7.16.60.

Mange av deltakerne var skeptiske til størrelsen på hoppet i år, men bakkemannskapet hadde gjort en glimrende jobb som gjorde at vi fikk noen luftige svev. Fallgrensen var heller ikke uoverkommelig, da mange av deltakerne fant ut at taktikken med å kaste seg over funket ganske bra. Hoppet i seg selv stod imot det meste av julingen, men når noen deltakere begynte å falle før hoppkanten ble det litt varierende forhold for resten. Alle deltakerne fikk to hopp hver, der det lengste ble tellende, og det ble da totalsummen av begge deltakernes lengste hopp som gjaldt. Lag 6 benyttet seg best av de fine forholdene og tok seieren med en totallengde på 8.1m. Etter de fulgte Lag 5 med 7.8 og Lag 4 med 5.15. Det må også nevnes at to lag stod igjen med 0m som totallengde og dette var lagene 1 og 3, men andre ord skuffende av sportslig komité og vår egen Adam Malysz.

Tredje øvelse ut var rattkjelkerace, der en deltaker fra to lag møttes til heads-up duell i en såkalt turnering. Siden vi var åtte lag begynte vi med kvart-finale og deretter hadde dueller for å bestemme plasseringen helt ned til 8. plass. Lagene måtte alternere på hvem de sendte ut til dyst, altså hvis deltaker 1 på Lag 1 racet i første rund, måtte deltaker 2 ta neste. Utenom at rattkjelkene viste seg å ikke være konstruert for 8-kamps bruk støtte vi ikke på noen problemer før i bronsefinalen, der Lag 6 ved Lars Haraldstad viste usportslig opptreden som komiteen ikke kunne overse. Nå skal det sies at komitéleder tar selvkritikk på at det ikke var fastsatt noen regler angående fysisk kontakt, men når alle andre lag oppførte seg etter en norm, ble overtredelsen alt for tydelig. Lag 6 kom egentlig inn til 3.plass, men ble altså trukket 2 poeng. Lag 2, med bare Alexander Amundrud tilstede tok en knepen seier over Lag 8, etter Lag 8 automatisk tapte finalen på grunn av at Petter Hernæs ikke satt på rattkjelken i oppmerket sone. På 4. kom lag 4.

På grunn av et sprengt tidskjema ble oppmøtet på Alibiet utsatt til 19.00. Der var det Tapas som var først ut. Etter en snau time med forberedning av alle lag var det tid for tidenes tapasbord. Alle lag hadde lagt seg i tøylene og resultatet var ikke annet enn fantastisk. Lag 8 fikk 90 poeng (alle deltakerne rangerte rettene på en skala fra 1 til 6) for sin rett som bestod av norsk spekeskinke, Cherry tomat, smørdampet asparges, pinjekjerner, hvitløksmarinert brød, oljede amadinepoteter og tynne reddikskiver. Som holdt til å ta 1. plassen. På 2. kom lag 7 med 80 poeng for sin eplepai med krem. På 3. kom Lag 3 som fikk 76 poeng for sine vårruller med teriyaki marinert entrecote.

Nye piler var kjøpt inn og alt var klart for en spennende turnering i dart. Hver deltaker fikk 3 piler, og størst samlet poengsum for laget sikret avansement.  Lag 4 sikret seg sin første seier for dagen når de vant over Lag 2 i finalen. Bronsefinalen ble utkjempet mellom Lag 1 og Lag 3, der Lag 1 var de mest treffsikre og sikret 3. plassen.

Siden det var over ett år siden sist gang, hadde komiteen satt opp vinsmaking på plakaten igjen. Tre rødviner ble kjøpt inn, en Amigo, en til 150 kroner og en til 200 kroner. Der det var meningen å rangere vinene etter pris i stigende rekkefølge. Man fikk 10 poeng for 3 riktige, 3 poeng for 1 riktig, men hvis man ikke klarte å skille ut amigoen ble det 3 minus poeng. Det endte med at 4 lag (Lag 3, 5, 6 og 7) fikk full pott. Lag 1 og 2 klarte å sette Amigo på riktig plass og fikk 3 poeng hver, mens lag 4 og 8 hadde en riktig, men dette var ikke Amigo og de fikk dermed 0 poeng.

Lag 8 fikk flest antall riktige under Lodden-thinks, med 8 rette, og fikk dermed sin andre seier for dagen. På 2 plass kom Lag 4 med 7 rette og Lag 5 og 7 delte tredjeplassen med 6 rette.

Dermed var det meget spennende før siste øvelse da Lag 4 og 5 delte foreløpig 1. plass sammenlagt med 42 poeng med Lag 6 like bak med 39. Det ble dessverre ikke så god stemning rundt denne kampen om totalseieren som det burde siden vi lå godt bak skjemaet og taxien stod å ventet utenfor. Men det skulle da styrtes allikevel! Styrtingen var under formatet stafett der hver deltaker måtte styrte 2,5 dl med klasse d øl to ganger hver. Lag 4 skuffet og måtte bryte styrtingen og det stod derfor mellom Lag 5 og 6 om seieren sammenlagt. Lag 6 imponerte og fikk en totaltid på 19.22 sek og da Lag 5 fikk en tid på 21.52 sek like etter, var det prestasjonen til de andre lagene som skulle vise seg tellende. Lag 7 (som fjerde lag ut) tok en foreløpig 2. plass med 20.35 sek, og når Lag 1 og 8 begge endte over 30 sek var det Lag 3 som skulle få avgjøre. Hvis de ikke klarte å slå Lag 6 men allikevel slo Lag 5 ville Lag 6 vinne, mens hvis de vant eller kom bak Lag 5 ville Lag 5 gå av med seieren. Lag 3 gikk hardt ut og det stod helt inn og endte med tiden 18.20 sek, og tok dermed sin første seier for dagen, mens Lag 5 gikk av med totalseieren med 47 poeng. Ett poeng foran Lag 6 som kom på 2. plass. Lag 4 endte på 3. plass med 42 poeng.

På vegne av 8-kamps komiteen vil jeg da gratulere Paal Kulien og Morten Bergesen med seier i Winter Games 2011. Og takke alle deltakerne for nok en gang å gi alt og stille opp med godt humør og gjøre dette til en fantastisk aften. Vi gleder oss allerede til høsten!

På vegne av 8-kamps komiteen.
Anders Lillelien

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s