2012

Referat winter games 2012

Da planleggingen for årets 8-kamp begynte tidlig i år tenkte komiteen at det var en fin ide å kombinere det gamle og det nye Conventus. Det gamle ble hyllet ved at årets Winter Games hadde temaet After-Ski etter det originale Winter Games ala 2006 og at alle øvelsene ble arrangert i umiddelbar nærhet til Alibiet.  Det nye elementet var selvfølgelig strukturen og galleriet av personer som stilte til start. Arrangementskomiteen tok også på seg ansvaret ved å arrangere After-Ski Fest for hele UiA på Alibiet som en verdig avslutning på 8-kampen, et samarbeid som skulle vise seg veldig vellykket.

Rekorder er jo til for å brytes og inget mindre enn 17 medlemmer av vårt ærede brorskap stilte på startstreken i Winter Games 2012. Noen var litt forsinket pga jobb og organisering av festen som skulle være på Alibiet senere på kvelden, men de aller fleste fikk gjennomført alle øvelsene allikevel. Mange av øvelsene var helt nye i 8-kamp sammenheng, men komiteen var veldig fornøyd med balansen mellom fysiske og intellektuelle oppgaver.

Det planlagte hopprennet ble dessverre utsatt og senere avlyst pga værforholdene. Renndirektør Walter Hofer mente at regnet og vinden ville gjøre at forholdene ville blitt altfor forskjellige for hver utøver til at det kunne stå som en tellende øvelsene. Dermed utgikk den eneste øvelsen som var på ski. Egentlig litt ironisk siden temaet for hele kvelden var After-ski, men men.

Vi begynte derfor med øksing. Her skulle da medlemmene økse seg igjennom en to ganger to tommers lekter kjøpt på Monter. Øksen ble stilt til disposisjon av vår leder Paal Kulien og var av den mindre typen. Dette betydde at man i de fleste tilfeller faktisk måtte økse litt for å komme seg igjennom og ikke kunne knekke lekteren med et slag. Men det viste seg at Monter ikke har identisk kvalitet på sine produkter, alle trær er vel forskjellige, så det var udiskutabelt lettere å dele visse biter i to. Dog siden lekterne ble valgt tilfeldig ble det nogen lunde rettferdig allikevel og resultatlisten tilsier uansett at rå kraft var en fin ting å besitte.  Petter Hærnes var første mann ut og satte standarden med 2,25,97, dette skulle vise seg å holde til desidert siste plass. Jon Horst gjorde kort prosess på sin planke og klarte å dele den i to på 2,19 sekunder. Like bak kom Nikolai Høibo med 3,10 sek og Lars Salvesen på 4,16 sek.

Neste øvelse var Croquet-slalåm der komiteen satte en løype på 12 porter som skulle forseres på minst mulig slag i god gammel slalåm-stil. Værforholdene som satte en stopper for hoppingen resulterte heldigvis i en grønn flekk utenfor Kunnskapsparken og utøverne kunne derfor ikke klage på underlaget. Jon Horst gjorde igjen en fin figur og vant med 20 slag, Høibo kom igjen på andreplass med 22 og Fredrik Annweiler var sistemann på pallen med 23 slag.

Etter slalåmen skulle utøvernes presisjon med snøball bli testet. Her gjaldt det da å treffe tomme halvannen-liters flasker med Cola. Hver utøver fikk fem kast og skulle velte så mange flasker som mulig med disse kastene. Det var ingen restriksjoner på størrelsen på snøballen og det var mulig å velte flere flasker med et kast. Men avstanden gjorde at de aller fleste valgte den tradisjonelle størrelsen «en håndfull». Jon Horst vant sin tredje øvelse på rad ved å velte 3 flasker. Per-Arne Kvalvåg, Benjamin «Benny» Powdhar, Lukas Loeb og Petter Hærnes delte andreplassen med 2 veltede flasker hver.

Etter kastingen hadde de fleste fått den gode kalde følelsen av å være litt for dårlig kledd og vært ute i ruskevær litt for lenge, så hva var vel da bedre enn å varme seg rundt en tønnegrill og spise pølser og drikke toddy? Det ble et meget hyggelig fellesmåltid hvor det ble mimret om fordums innvielser og andre godbiter.

Så kom øvelsen komiteen hadde gledet seg mest til, nemlig SkiChallenge 2012. Her fikk utøverne et forsøk hver med Classic-ski i utforløypa i Wengen. Rennet ble vist på storskjerm slik at alle kunne følge med. Forhåndsfavoritten Lukas Loeb innfridde med tiden 2,36,351, med Morten Weber Bergesen hakk i hæl på 2,36,408. På tredje kom Eirik Søraa med 2,40,649. Da det ble veldig tydelig hvem som hadde øvd på forhånd ble det veldig sprikende resultater og dermed ikke så spennende for alle å følge med. Men med drikke i glasset i godt lag ble det stemning allikevel.

Etter PC-spillingen var unnagjort var det duket for CC-quiz laget av vår eks-leder og gullkøllevinner Lars Haraldstad. Han hadde sendt spørsmål og fasit i posten for å forhindre juks, og alle var meget spente når konvolutten skulle åpnes. Lars skuffet ingen og vartet opp med spørsmål om stort og smått som har skjedd siden oppstarten i 2005. Paal Kulien viste seg å besitte mest innsideinformasjon om vårt brorskap og fikk 21 riktige. Høibo sikret seg sin tredje andreplass for kvelden med 17 riktige, og Kvalvåg kom på tredje med 16 treff. En stor takk til Lars for en quiz som bidro til mye latter og en meget morsom øvelse!

Nest sist ut var vri-åtter turnering, der innledende spill ble spilt på fire bord der vinneren gikk til finalebordet hvor man spilte om 1 til 4 plass. Og nummer to på hvert bord gikk til B-finale der man spilte om 5 til 8 plass. Alle fikk utdelt 7 kort og reglene var av det tradisjonelle slaget så det ble ingen diskusjoner. Lars Salvesen gikk av med seieren med Henrik Oksum, Paal Kulien og Eirik Søraa på andre, tredje og fjerde respektivt.

Sist ut var alles favoritt nemlig; Styrting! Denne gangen ble det styrtet 0,4 liter klasse D øl. De fleste bar preg av at det hadde allerede blitt drukket en del under tidligere øvelser, men noen brukte dette som en fordel og andre ikke. Alexander Amundrud utnevnte seg selv til favoritt og innfridde med tiden 4,34 sek. Lars Salvesen kom på andreplass med 5,9 sekunder og Eirik Søraa kom på tredje med 6,28.

Før vi var ferdige med siste øvelse hadde folk allerede begynt å melde sin ankomst til Alibiet, og det ble dermed en meget fin overgang fra 8-kamp til After-Ski fest. Komiteen trakk seg tilbake en stund på kontoret for å gjennomgå resultatene for å få kåret en vinner. Da resultatet var klart var festen allerede gått i gang og det måtte litt arbeid til for å få samlet alle, men til slutt ble Jon Horst kåret som vinner med 37 poeng! Den evige toer Nikolai Høibo kom på andre med 32 poeng og Lukas Loeb på tredje med 31 poeng. Så vil komiteen gratulere Jon med en vel gjennomført 8-kamp som resulterte i seier! Takke arrangementskomiteen for en flott fest og alle deltakerne for å stilte til start og gjør Winter Games 2012 til nok en vellykket 8-kamp!

Da er det med tungt hjerte at jeg avslutter dette referatet for dette markerer slutten på min tid i 8-kamps komiteen da jeg forlater Kristiansand til sommeren. Så jeg vil bare benytte denne muligheten til å takke alle som noensinne deltatt i en 8-kamp, spesielt de som har hjulpet til å arrangere, og ved å delta har bidratt til å gjøre dette til en tradisjon som har gitt vårt brorskap mye glede og mange gode minner! Så gleder jeg meg veldig til å se denne tradisjonen leve videre i årene framover!

For siste gang for 8-kamps komiteen
Anders Lillelien

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s