2013

Winter Games 2013

Lørdag den 16 mars var det igjen tid for de hvitkledde å konkurrere i 8-kamp. Vinterens 8-kamp for Conventus Croquet er bedre kjent som Winter Games, da det konkurreres i diverse vinterleker. Det så lenge mørkt ut for hvor vinterinspirert lekene ville bli, da snøen hadde smeltet mer og mer i de siste ukene. Det var blitt lagt opp til reserveøvelser dersom det ikke skulle være nok snø. Til alles store glede kom det et kraftig snøfall på fredagen før og de opprinnelige øvelsene kunne allikevel gjennomføres som planlagt. I Winter Games 2013 skulle det kjempes i følgende øvelser:

  1. Skiskyting
  2. Skistafett
  3. Skisprint
  4. Skihopp
  5. Snøballkasting
  6. Skruing
  7. Vinsmaking
  8. Ølstyrting

Øvelsene skulle gjennomføres parvis, og lagene hadde blitt trukket en drøy ukes tid i forveien så de hadde god tid til forberedelser og å legge en strategi for å dra i land seieren. Vi hadde også to gjestedeltakere med oss. Lagene bestod av:

Lag 1: Alexander og Jarle

Lag 2: Per Arne og Eivind

Lag 3: Petter og Bugge

Lag 4: Henrik og Carl Otto

Lag 5:Heine og Jon

Lag 6: Økland og Per

Lag 7: Jørgen og Fredrik

Lag 8: Robert og Thore

Lag 9: Benjamin og kompisen til Jørgen

Undertegnede var tidlig oppe på lørdagen for å fullføre de siste forberedelsene og sørge for nypreparerte løyper. Klokken 11.00 møttes resten av brorskapet utenfor universitetet, klare for kamp.

Øvelsen som åpnet lekene var skiskyting. Alexander, som førstemann ut, spente på seg miniskiene og satte fart inn i løypa, som bestod av en runde på om lag 80 meter, med et stopp hvor det skulle kastes fem croquet-kuler oppi en bøtte. Dette skulle vise seg å ikke være like enkelt for alle, men Per Arne og Eivind suste inn på 1.54 sammenlagt og hadde suverent bestetid på denne øvelsen. Alexander og Jarle fulgte ikke så veldig langt bak og tok andreplassen med sine 2.16, mens Henrik og Carl Otto sikret seg siste pallplass med 2.17

Da vi først var ute i løypa og deltakerne hadde fått kjent på glien på skiene fortsatte vi med stafett. Stafetten bestod av samme løype som skiskytingen og hver deltaker gikk en runde hver. Per Arne og Eivind viste igjen fine takter i sporet og gikk lekent inn til dagens andre seier med tiden 0.58.40. Alexander og Jarle fulgte også her like bak og tok andreplassen med 1.05, mens Heine og Jon tok tredjeplassen med tiden 1.07.

Den tredje øvelsen involverte også et par miniski og et par staver, nemlig sprint. I denne øvelsen fikk man igjen for alle timene med tricepstrening som man hadde lagt igjen på Spicheren. Tro det eller ei, så gikk Per Arne og Eivind inn til sin tredje strake seier. De brukte kun 14 sekunder totalt opp den 30 meter lange løypa. Heine og Jon var ikke mer enn drøye to sekunder bak og tok sin første andreplass for dagen. Nå hadde også konkurranseinstinktet til Robert og Thore våknet til liv og de fulgte like bak med sine 0.18.1.

Den fjerde og siste øvelsen som skulle foregå på ski sto for tur og vi beveget oss bortover til bakken hvor det skulle hoppes. Farten kunne man justere selv ved å velge å starte fra et høyere punkt i bakken. Dette var uten tvil den mest underholdende øvelsen, da det var kun Heine som klarte å stå på beina etter landingen. (Dette ga dessverre ingen ekstrapoeng). Per Arne og Eivind hadde best oppdrift i denne øvelsen og kunne samle inn sin fjerde seier på rad med 6 poeng. Robert og Thore klatret enda et hakk høyere opp på pallen og havnet på andreplass med 4 poeng. Tredjeplassen ble delt mellom fem lag, Alexander og Jarle, Petter og Bugge, Henrik og Carl Otto, Heine og Jon, Benjamin og kompisen til Jørgen, da disse tok 3 poeng hver seg.

Ettersom de fleste begynte å fryse litt på føttene var deltakerne glade for at den femte øvelsen var den siste som skulle foregå utendørs. Neste øvelse handlet om presisjon og beregning. Snøballkasting var neste på listen. Det var om å gjøre å velte så mange flasker som mulig med 3 kast. Det stod 5 flasker foran deltakerne så det var teoretisk mulig å få totalt 15 poeng. Det var imidlertid ingen som klarte det, men best ut var Jørgen og Fredrik med to poeng hver seg så de fikk totalt 4 poeng. Heine og Jon samlet til seg 3 poeng og stakk av med andreplassen, og tredjeplassen ble også her delt mellom flere lag. Alexander og Jarle, Per Arne og Eivind, Petter og Bugge, Henrik og Carl Otto, Økland og Per, fikk alle 2 poeng hver.

Den sjette og siste øvelsen som gikk på fysikk var skruing. Denne øvelsen gikk enkelt og greit ut på å skru en skrue inn i en planke på kortest mulig tid. Ikke alle var like fornøyd med det nyinnkjøpte skrujernet, som noen syntes var altfor komplisert. Men Alexander og Jarle var ikke fremmed for skruing og hadde teknikken inne og tok sin første seier med tiden 1.02.8. Heine og Jon sikret seg andreplassen med tiden 1.13.5, mens Henrik og Carl Otto fulgte snaut 10 sekunder bak med sine 1.23.0.

Deltakerne begynte å bli litt slitne etter alle de fysiske lekene og tiden var nå inne for å roe det hele ned med rødvinssmaking. Som alle vet er dette den mest prestisjefylte øvelsen og vinne. Dagens tre røde bestod av tre spanske viner fra samme distrikt, bare med ulik lagringstid og pris. Vinene skulle rangeres prismessig fra lavest til høyest. Her var det kun et lag som utmerket seg med full pott, og det var nemlig Alexander og Jarle som stakk av med sin andre seier på rad. Andreplassen ble delt mellom Per Arne og Eivind, Økland og Per, Jørgen og Fredrik, Robert og Thore, Benjamin og kompisen til Jørgen, med en riktig hver.

Siste og faktisk avgjørende øvelse for de to lagene i tet, Alexander og Jarle, og Per Arne og Eivind var styrting av en halv liter øl. Alexander var som vanlig på forhånd favoritt og det var nesten forventet at han skulle føre laget til seier her. Men her var det flere som hadde øvd seg tydeligvis. Robert og Thore helte nedpå med en enormt bratt flaskeføring og gikk inn til bestetid på 0.18.5 sammenlagt. Kun 0.3 sekunder bak havnet Benjamin og kompisen til Jørgen, og Alexander og Jarle på en delt andreplass, mens Petter og Bugge gikk for tredjeplassen.

Med det var alle øvelsene gjennomført og juryen skulle nå gå gjennom poengsummen en siste gang for å kåre dagens vinnere. Resten av deltakerne ryddet og gjorde klart alibiet for kveldens påfølgende Afterski-fest. Etter en liten stund lå resultatet klart, og selv om det lenge så ut til at Per Arne og Eivind skulle leke seg inn til seier var det til slutt Alexander og Jarle som til slutt stakk av med førsteplassen med hele 62 poeng. Per Arne og Eivind var ikke langt med sine 58 poeng og tok dagens andreplass. Et lite stykke bak, havnet Heine og Jon på tredjeplass med sine 48 poeng totalt.

Jeg vil med dette igjen få gratulere vinnerne Alexander og Jarle med seieren og takke samtlige i brorskapet for en enorm innsatsvilje og et konkurranseinstinkt uten like. Da er det ekstra stas å få æren av å arrangere Conventus Croquet´s Winter Games.

Det er med tungt hjerte jeg nå forlater min stilling som 8-kampsleder, da jeg flytter fra Kristiansand til sommeren.

Takk for meg!
8-kampskomiteen v/
Jon Horst Thorstensen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s