2015

Winter Games 2015

Lørdag 21. Mars var brorskapet samlet igjen – vårens store høydepunkt 8-Kamp Wintergames var endelig her. Til stor glede for komiteen stilte hele 10 lag til start. Øvelsene før dagen var som følger:

  1. Croquet Slalom
  2. Curling Spesial
  3. Skiskyting Spesial
  4. Beer Pong
  5. Quiz
  6. Dart
  7. Vinsmaking
  8. Styrting

 

Tradisjon tro var lagene trukket på forhånd:

Lag 1 – Christian Hjeltnes og Morten Amundlien

Lag 2 – Eirik Økland og Vegard Eide

Lag 3 – Robert Almli og Simon Togba

Lag 4 – Alexander Amundrud og Henrik Alfredsen

Lag 5 – Per Jensen og Håkon Lunde

Lag 6 – Thore Joa og Lars Ole Varlo

Lag 7 – Simen Lossius og Fredrik Ruud

Lag 8 – Daniel Eikeri og Fredrik Hovi

Lag 9 – Sindre Ekeli og Lars-Erik Tønnessen

Lag 10 – Ola Gudevold og Erlend Falck

 

Det var en blidspent gjeng som møtte på Alibiet i strålende vårsol denne formiddagen. Etter en kjapp gjennomgang av regler og kjøreplan for dagen ruslet guttene ned til første øvelse – Croquet Slalom. Her gjaldt det å komme i mål på færrest mulige slag, gjennom en krevende løype. Sindre og Lars-Erik vant med kun 54 slag totalt, etterfulgt av Økland/Vegard og Per G/Håkon på 56. Daniel og Fredrik utmerket seg i den andre enden av skalaen med hele 66 slag. De andre lagene fordelte seg pent og pyntelig mellom topp og bunn.

Øvelse 2 var Curling Spesial. Her ”curlet” utøverne mot blink, gjennom et kontrollert underarmskast. Thore og Lars Ole sanket hele 11 poeng, og stakk av med seieren. Sindre og Lars-Erik fulgte rett bak med 9 poeng, etterfulgt av Simen og Fredrik med småpene 8 poeng. Dette var ikke øvelsen for verken Morten/Christian eller Ola/Erlend, ettersom de så vidt klarte å få ett fattig poeng hver. Hvert lag hadde etter 2 av 8 øvelser en liten ”pekepinn” på hvordan dagen ville ende, men ingenting var avgjort i det guttene beveget seg opp mot Alibiet for øvelse 3.

Skiskyting Spesial sto for tur. Her var det både liggende og stående skyting på blink. Eirik og Vegard var nok en gang i tet, og tok førsteplass med hele 16 poeng. Dette var like mye som Daniel og Fredrik, som også dro hjem full pott. Thore/Lars-Ole og Ola/Erlend pustet kvartetten i nakken med 15 poeng og delt tredjeplass. Mange av lagene valgte å hemmeligholde egne resultater i denne øvelsen, noe som tyder på at konkurransen tilspisset seg før øvelse 4.

Beer Pong har med tiden vist seg å være en intens og populær øvelse. Ettersom det var 10 deltakende lag måtte 4 uheldige lag ut i 8-delsfinale, før man kunne ta fatt på kvartfinalene. Uheldige og udyktige var Ola og Erlend, som måtte ut i 8-delsfinale, tapte denne, etterfulgt av tap i plasseringskamp mot litt mindre udyktige Eirik og Vegard. Helt til topps gikk Simen og Fredrik, etter en nervepirrende finale mot Alexander og Henrik. I bronsefinalen trakk Christian og Morten det lengste strået mot Per og Håkon.

Evigunge Paal Kulien kunne dessverre ikke delta, men bidro med egenkomponert quiz som lagene fikk bryne seg på. Alexander og Henrik viste seg å være mest kunnskapsrik med 16.5 poeng av 24 mulige. Simen/Fredrik og Eirik/Vegard var nesten på samme nivå, med 16 poeng. Ola og Erlend noterte seg for nok en bunnplassering med kun 3 (!) poeng. Guttene tok seg en velfortjent pust i bakken etter endt quiz, noe alle satte pris på.

Øvelse 6 var Dart, en øvelse det var mulig å ”tjuvtrene” på hjemme for de som hadde planer om edelt metall. Det var tydelig at Christian og Morten hadde gjort ”hjemmeleksa” – 85 poeng holdt til førsteplass. Vegard og Eirik ville ikke være stort dårligere med sine 83 poeng. Helt i bunn fant man Thore/Lars-Ole (33) og Håkon/Per (31). Sistnevnte overrasket i negativ forstand, ettersom begge deltakerne på lag 5 er kjent for å være notoriske pub-gjengere. Det er verdt å nevne at under en slik øvelse kan selv den beste bukke under for det velkjente presset.

Vinsmaking – Øvelse 7 er en klassiker på 8-kamp. Deltakerne skal rangere tre rødvin fra billigst til dyrest, dette under noget tidspress. Simon og Robert tok dette med knusende ro, og satte alle tre glass i riktig rekkefølge. Ingen (!) andre lag maktet dette, noe som må kunne sies å være skuffende. Per/Håkon, Daniel/Fredrik og Ola/Erlend slo like gjerne til med helt feil kombinasjon, noe som ga 0 poeng og bismak i munnen. Resterende lag kunne puste lettet ut etter å høstet 2 av 5 mulige poeng.

Før siste øvelse var det jevnt i både topp og bunn. Styrting skulle som så mange ganger før avgjøre. Eirik og Vegard slo til med en samlet tid på 12.06, noe som er meget imponerende gitt deres ”straffesekund” grunnet bunnslam. Simen og Fredrik kom inn like bak på 12.25, foran Simon/Robert på 13.16. Ola/Erlend noterte seg for nok en sisteplass (21.78), og kapret dermed sisteplass totalt.

Når poengene var lagt sammen var Eirik og Vegard suverene vinnere med hele 52 poeng. De kunne dermed motta pokal, diplom og konfekt til stormende jubel. Simen og Fredrik (45) kapret andreplassen, foran siste lag på pallen som ble Christian/Morten (40). Guttene hygget seg videre på Alibiet og alle var enige om at det var en vellykket dag og kveld. Undertegnede går med dette av som 8-kampsgeneral, og gir stafettpinnen videre til ”jumbo” Ola Gudevold.


Takk for meg!

Mvh

Robert Almli

Avtroppende 8-kampsgeneral

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s