2016

Wintergames 2016

Årets første 8-kamp startet med et oppmøte på plenen klokken 14.00. Selskapet kunne ikke forlangt stort finere vær idet gradestokkene viste 12-13 grader og stekende sol med skyfri og knallblå himmel. Øvelsene i år hadde følgende rekkefølge:

  1. Croquet
  2. Curling Spesial
  3. Skiskyting Spesial
  4. Rage Cage
  5. Quiz
  6. Dart
  7. Vinsmaking
  8. Styrting

Lagene ble forhåndstrukket og bestod av følgene deltakere:

Lag 1. Henrik og Frikk

Lag 2. Vegard og Daniel

Lag 3. Lars-Erik og Thore

Lag 4. Simon og Ola

Lag 5. Tobias og Halvard

Lag 6. Varlo og Mikkel

Lag 7. Sindre og Ruud

Lag 8. Emil og Hovi

Lag 9. Carlsen og Jason

Den første øvelsen i godværet var en klassisk, og tellende for sammenlagt-score, runde med croquet. Enkelte makkerpar kom bedre ut enn andre. Den aller ferskeste, Tobias, imponerte stort med en seier i sin respektive bane. A-finalen gikk ikke like glatt, men han samlet fortsatt viktige poeng for hans lag. 2 lag gikk poengløse ut av øvelsen, mens lag 4 bestående av Simon og 8-kampsgeneralen inntok ledertrøya etter første øvelse da Simon vant A-finalen, mens Ola tok en andreplass i B-finalen.

Øvelse nummer 2 var Curling Spesial. Her kastet samtlige utøvere en croquet-ball mot et markert felt på plenen ved Alibiet. Det var relativt mange bom, men her stakk Carlsen seg fram og gjorde nesten rent bord for han og Jason med 10 poeng sammenlagt. Nest best var Halvard og Tobias med totalt 4p etterfulgt av resten av feltet.

Siste øvelse før en pause var Skiskyting Spesial. Denne øvelsen gikk ut på å kaste en lacrosse-ball mot 20 1,5-litersflasker hvorav én enslig flaske i tillegg til de nevnte 20 var plassert på en fjellhylle 2-3 meter unna samlingen på 20. Hver flaske var verdt ett poeng, mens den enslige flasken var verdt 20 alene slik at det var mulig å få 40 poeng på denne øvelsen. Ikke mange turte å prøve og hive på bonusflasken, men det var noen og av disse var det Halvard som traff slik at han og Tobias stakk av med 22 poeng og høyest poengsum. Bak kom Carlsen og Jason med nok en presisjonsdemonstrasjon som sikret dem 11 poeng og en delt andreplass med Vegard og Daniel.

Etter en god pause var det på tide med Rage Cage,  en hybrid mellom Beer Pong og den tradisjonelle Rage Cage-leken. Her var det færrest kast mot en felles kopp på midten av bordet som gjaldt. På en soleklar førsteplass kom Lars-Erik og Thore etter begge hadde kun brukt 1 kast hver på å treffe koppen. Bak Lars-Erik og Thore kom Simon og Ola rett foran Henrik og Frikk.

Øvelse 5 var quiz. Her ble deltakerne quizzet i alt mulig fra kunnskap om Conventus Croquet til solsystemet. Emil og Hovi viste kunnskapsteft gjennom alle spørsmål og gikk av med 17,5 poeng av 26 mulige foran Varlo og Mikkel som lå like bak med 16 poeng. Det begynte å danne seg et mønster som kunne antyde hvordan innspurten skulle bli.

Den tradisjonelle dart var neste øvelse på planen. Her kom Lars-Erik og Thore nok en gang ut på topp med hele 29p med Carlsen og Jason like bak med 1 poeng i forskjell. Hakket bak der igjen lå Simon og Ola med 21 poeng som holdt til en tredjeplass.

Nest sist på planen var vinsmaking. Siden 8-kampsgeneralen arrangerte måtte Simon gjennomføre denne oppgaven alene. For at det ikke skulle danne seg noen mistanker om juks, steppet Tobias og Halvard inn som vitner slik at 8-kampsgeneralen som også var på lag med Simon ikke kunne jukse. Simon briljerte alene og resonnerte seg fram til helt korrekte svar på prisklasser uten at noen av de andre lagene klarte det samme og overbeviste generalen og lagkompanjong om at han er en sann vinkjenner. Resterende lag fikk én rett bortsett fra lag 6 og 7 bestående av henholdsvis kombinasjonen Varlo/Mikkel og Sindre/Ruud. For disse to lagene ble det ingen poeng.

Den siste og kanskje mest kjente øvelsen var styrting. Hver deltaker på hvert lag skal styrte en halvliter med øl etter hverandre på tid. Her var det uhyre tett i teten, men Vegard og Daniel kom ut på topp med en knalltid på sammenlagt 14:32. Rett bak lå Varlo og Mikkel med en tid på 14:87 etter at Mikkel hadde en kjempeoppvisning idet han slukte halvliteren på ytterst få sekunder. På tredjeplass kom nok en gang Simon og Ola med en tid på 14:97. Dagens tregeste oppvisning kom fra Carlsen og Jason med en tid på 24:64.

Etter en lang dag tok inntok Simon og Ola førsteplassen i årets leker med 67 poeng foran Emil og Hovi (53 poeng) og Carlsen og Jason sammen med Vegard og Daniel på 52 poeng. Klokken nærmet seg 23:00 og selskapet var klare for å hygge seg på klubben.

Mvh

Ola Johansen Gudevold

8-kampsgeneral